tiistai 8. joulukuuta 2015

Sibelius 150 vuotta

Suurin suomalainen Jean Sibelius tänään 150-vuotta. Yli tuhannen ihmistä kajautti sydämiä sykähdyttävän Finlandian.


Tuhannet ihmiset kerääntyivät Helsingin Senaatintorille laulamaan Sibeliuksen Finlandiaa. Finlandia on aina yhtä vaikuttava läpi koko ihmisen menevä! Tänään juhlitaan kansallissäveltäjämme 150- vuotispäivää.
iltalehti.fi

Hyvää Sibeliuksen 150v-syntymäpäiväjuhlaa kaikille musiikin ystäville! Aurinkokin juhlisti päivää läsnäolollaan!
Hämeenlinna-Vanajan seurakunta

Hämeenlinnan kirkon urkujen fasadiin on kirjoitettu säe: "Soi kunniaksi Luojan". Se muistuttaa Jean Sibeliuksen vuonna 1897 säveltämästä virrestä, joka alunperin oli nimeltään Soi kiitokseksi Luojan. Nuorena poikana Sibelius istui kirkon penkissä usein ja hän on myöhemmin kertonut, että kirkossa kuultu musiikki vaikutti syvästi hänen myöhempien sinfonioidensa sävelkieleen. Tänään juhlimme säveltäjämestarin syntymän 150-vuotisjuhlapäivää.

Sinä ja Tiina Toivakka tykkäätte tästä.
Kommentit
Anssi Joutsenlahti

Helsingin tuomiokirkon portaat olivat täynnä Finlandian laulajia, niin myös tori kuulijoita Sibeliuksen syntymäpäivän 150-vuotisjuhlan kunniaksi. Finlandia-hymni menee läpi koko ihmisen. Ja on Sibeliuksen musiikki muutenkin luihin ja ytimiin menevää, mahtavaa!


On sykähdyttävää, että Itsenäisyyspäivä ja Sibeliuksen syntymäpäivä ovat näin lähekkäin ja kaksi Suomen lipun liputuspäivää myös. Hyvin sopivat yhteen!


Ei kommentteja: