keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Hereillä on oltava

Median pitää nostaa aina jostakin häly-uutisia, jota sitten jauhetaan joka tuutissa. Tänään Sampo Terho ja Carl Haglund A-studiossa olivat ottamassa kantaa maassamme ja laajemmin koko Euroopassa muuttuneeseen turvallisuustilanteeseen turvapaikanhakijoiden ryntäyksen johdosta. Kieltämättä tilanne on uusi ja yllättävä ja tullut pyytämättä. Jos tilanne jatkuu samanlaisen olemme hallitsemattoman asian kanssa tekemisissä, jo nyt äärirajoilla maamme heikosta taloustilanteestakin johtuen. Sampon huoli tilanteen riistäytymismahdollisuudesta hallinnasta on aiheellinen.


Spontaanisti syntyneet katupartiot ovat päivän puheenaihe. Eilen esitettiin Joensuu - aiemmin skineistään tunnetuksi tulleena - häiriöitä tekevien katupartioiden kaupunkina. Kuitenkin Facebookissa kantajoensuulainen professori toteaa, ettei hän ole nähnyt pienintäkään häivää katupartioista, eikä liiemmin kaupassa, jonka edestä tv-kuvaa näytettiin, ole edes käynyt turvapaikanhakijoita. Melkoista liioittelua.

Nyt siis maamme hallitus ottaa kantaa ja yksiselitteisen selvää on, ettei kadulla liikkumista voi kieltää joskaan ei tietenkään saa syyllistyä laittomuuksiin eikä käyttäytyä uhkaavasti eikä kantaa mitään rikollisjärjestömerkkejä. Järjestyksen pidosta vastaa edelleen poliisilaitos. Mutta tosiasia on myös, että kieltämättä monella alueella turvallisuudentunto on heikentynyt. Siksi voisi ajatella vapaaehtoisten kodinturvajoukkojen kouluttamista ja näin turvallisuuden lisäämistä, koska poliisilaitoksen resulssit ovat rajalliset.

Hereillä on oltava ja asioista pitää voida puhella ja vaihtaa mielipiteitä ilman leimautumista ja heti rasismikortin heiluttelua.

Ei kommentteja: