perjantai 27. toukokuuta 2016

Sukulaisurheilua

Tänään kuulin veljenpojalta hänen juosseen viikko sitten Yyterin maratonin ennätysaikansa alle neljän tunnin. Viime vuonna puolestaan sisarentyttö juoksi useamman kerran kymmenen kilometrin maantiejuoksun, esimerkiksi Oulun Tervaportin maratonin yhteydessä reilusti alle viidenkymmenen minuutin.

Molempiin tuloksiin taitaisi itselläni olla tekemätön paikka. Ainakin parina viime vuonna maratonaika on ollut tuntia heikompi eli viiden tunnin tietämissä johtuen joutumisesta aina välissä kävelemään. Veljenpoika kertoi ennätysaikansa syntyneen melko helposti vahdilla, jota pystyi hyvin juoksemaan.

Ja vielä toisen veljen vanhimman pojan tytär on juossut tuosta vain monta kierrosta jossain tempauksessa, vaikka on vasta kouluun menossa.

On hienoa, että suvussa muutkin ovat löytäneet yhden parhaista kuntoilumuodoista juoksun, jota voi harrastaa melkein missä vain eikä se tarvitse erikoisempia varusteitakaan, hyvät juoksutossut riittävät. Kuntoreittejä ja polkuja löytyy kaikkialla. Meidän Kankaanpään hienoja kangasmaisemia ja maastoja ei tosin kaikkialla ole, siksi täällä kelpaa käydä lenkillä, niin kuin tänäänkin sain juosta kympin Kuninkaalähteellä Hämeenkankaan harjulla.

Ei kommentteja: