torstai 19. toukokuuta 2016

Hyvää fiilistä kuntapäiviltä

Kuntapäivät päättyivät Porissa. Torstai-päivänkin anti oli parasta mahdollista. Timo Aro kertoi muuttoliikkeen mullistavan Suomenmaata, muta piristäviä poikkeuksiakin on, esimerkiksi tunturilappi ja Kittilä, joten ei tämä paikkakuntien kurjistuminen mikään pakollinen sääntö ole.

Teemaseminaareista valitsimme eregian ja biotalouden ei suinkaan suotta. Motiva Oy:n Risto Larmio sai vakuuttumaan enrgiatehokkuuden tuomista eduista ja tämän edistämiseen olisi saatavissa jopa valtion tukia.

Biotalouden monista mahdollisuuksista kertoi VTT:n edustajana Anne-Chritine Ritschkoff. Suomella on maailman neljänneksi suurin biokapasiteetti per kapita. Metsistämme jää yhä edelleen vuosittaisesta kasvusta hyödyntämättä 40%, joten uusien työpaikkojen lisääminen 100.000 hengellä ei ole mikään mahdottomuus. Tuotiin esiin niinkin hienoja sanoja kuin demoekosysteemi ja ingredientti-teollisuus ja nanoselluloosa. Hyviä tuotteita ovat esim. Benekol ja Etanol.

Kaiken kaikkiaan Suomen Yrittäjät olivat nähneet suuren vaivan päivien kokoamisessa ja näin osanottajina saimme nauttia laadukkaista esityksistä ja saimme myös energiaa kuntastrategiaan yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäen opastuksella.

Ei kommentteja: