sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Muuttovyöry Afrikasta

Tuntuu käsittämättömältä, että Pohjois-Afrikasta saa jatkuvasti lähteä kymmeniä tuhansia heikkokuntoisilla kumiveneillä henkensä kaupalla ylittämään Välimerta ja tuhansia hukkuu. Uutisissa vain todetaan tapahtumat eikä kukaan EU, YK eikä Afrikan valtiot tee mitään. Salakuljettavat vain tekevät suurempaa bisnestä kuin huumekauppiaan konsanaan.

Eikö edes tiedotusta saada Afrikan miljoonille, ettei Eurooppakaan ole mikään satumaa, jossa hedelmät putoavat palmuista suoraan suuhun, paremminkin Afrikka on sellainen maanosa, jolla olisi kaikki mahdollisuudet vaikka mihin kukoistukseen, siellä vain olisi myös saatava muutos: despoottiset yksivaltiaat poistettava, syntyvyyttä säädeltävä ja kehitysavut todella maiden talouksien kehittämiseen. Emme mekään ilman työtä ja kehitystä pärjeile vanhassakaan Euroopassa.

Herää kysymys, miksei sitten näitä ihmisvirtoja ole rikkaisiin öljymaihin, joihin pääsisi jopa turvallisesti maata pitkin tai vaikkapa vain Venäjälle, monen - ainakin entisaikoina - niin suuresti ihannoimaan maahan.

Ei kommentteja: