tiistai 10. toukokuuta 2016

Veteraaneilla riittää vientiä

Tänään pidimme vuoden viidenen ja samalla viimeisen Kankaanpään Sotaveteraanien halltuksen kokouksen ennen kesätaukoa. Seuraava kokoontuminen näissä merkeissä on veteraanien kesäleirin avauspäivänä elokuun 15. päivänä seurakunnan leirikeskuksessa Hakoniemessä.

Kyllä tänä päivänä pidetään hyvää huolta näistä kunniakansalaisistamme ja ottaen huomioon heidän korkean ikänsä, tilaisuuksia rupeaa olemaan liiankin kanssa. Nythän on juuri ollut kansallisen veteraanipäivän juhla 27.4. Sitä ennen oli yhdistyksemme 50-vuotisjuhla 10.4. Piirin vuosikokous Säkylässä Huovinrinteen kasarmilla ja samalla myös kaikille veteraaneille Porin Prikaatin komentajan lounaskutsu päivää ennen veteraanipäivää eli 26.4.

Edessä päin on kaatuiden muistopäivän kunniakäynti sankarihaudoilla 15.5. Satakunnan Sotaveteraanipiiri pitää 50-vuotisjuhlansa 17.5. Samana päivän ja seuraavan järjestetään sotiemme veteraanien valtakunnallinen keräys Kankaanpäässä. Porissa on 19.5. jokavuotinen rosvopaistitapahtuma, ensi kerran näinkin lähellä. Rauhanpuolustajien järjestämä veteraanien virikistyspäivä heti seuraavana päivänä 20.5. Kankaanpään Kuntoutuskeskuksessa.

Sitten onkin vähän hengähdystaukoa, kun seutukunnallinen kirkkopäivä on vasta 16.6. Luvialla ja veteraanien kesäleiriviikko alkaa jo mainittuna 15.8.

Valmistuneen Kankaanpään Sotaveteraanien onnistunutta 200 sivuista ja runsaasti kuvitettua 50-vuotishistorikkia myydään ja markkinoidaan koko ajan. Kaikki sotaveteraanit saavat sen maksutta.

Veljeä ei siis jätetä, vaan heistä pidetään hyvää huolta!

Ei kommentteja: