torstai 23. kesäkuuta 2016

Aikaansaannoksia

Ankarasti arvostellaan PS:n hallitusaikkaansaannoksia, tässä viimeajan tuloksia:

Uutiskirje 25/2016

Perussuomalaisten ministeriryhmä

Tukku hyviä lakiesityksiä hyväksytty eduskunnassa

Eduskunta jää kesätauolle tänään. Viimeisinä viikkoina täysistunnossa on hyväksytty useita lakiesityksiä, jotka nyt etenevät käytäntöön. Demokratia on joskus hidasta. Päätöksen tekemisestä alkaa usein kuukausia kestävä lainsäädäntötyö. Määrätietoinen uurastus monille Perussuomalaisille tärkeissä asioissa tuottaa vihdoin tulosta, ja hallituksen päätösten vaikutukset alkavat näkyä myös käytännössä.

Eduskunta hyväksyi tällä viikolla kaksi merkittävää muutosta ulkomaalaislakiin. Molemmilla muutoksilla toteutetaan hallitusohjelmaa sekä maahanmuuttopoliittisen ohjelman kirjauksia. Muutoksilla tiukennetaan perheenyhdistämisen ehtoja. Jatkossa kriteerinä ovat tiukat tulorajat.

Lisäksi muutoksilla lyhennetään kielteisen turvapaikkapäätöksen valitusaikoja. Tämän myötä prosessi nopeutuu. Kielteisiä päätöksiä annetaankin nykyään entistä enemmän, kun lähtömaiden turvallisuusarvioiden päivitykset näkyvät jo käytännössä. Helsingin Sanomat uutisoi tällä viikolla, että yli puolet toukokuussa annetuista päätöksistä on ollut kielteisiä.

Eduskunta on hyväksynyt myös lakimuutoksen, jolla omais- ja perhehoitajien asema paranee. Vapaapäivät taataan ja perhehoitajien palkkio nousee. Vihdoin siirrytään siis juhlapuheista tekoihin.

Nämä ovat esimerkkejä päätöksistä, jotka ovat syntyneet nimenomaan meidän aloitteestamme. Ilman meitä näitä hyviä muutoksia ei olisi tehty.

Ei Guggenheimia

Perussuomalainen kädenjälki näkyy hallitustyöskentelyssä meille tärkeiden asioiden edistämisessä, mutta myös meille epämieluisten asioiden torppaamisessa. Jälkimmäiset ”voitot” tulevat tietysti harvoin julkisuuteen.

Yksi kuluneen kevään kestoaihe on ollut Guggenheim-museo, jonka hallituskumppanit ovat toistamiseen nostaneet pöydälle. Perussuomalaisten ansiosta hallitus ei osallistu Guggenheim-museon rakentamiseen. Keskusta ja kokoomus olisivat molemmat olleet valmiita myöntämään 50 miljoonaa euroa valtion rahaa kyseiseen hankkeeseen. Perussuomalaiset eivät voi hyväksyä sitä, että aikana, jolloin joudumme tekemään kovia leikkauksia, syytäisimme veronmaksajien rahoja elitistisiin projekteihin.

Jankkaus ja taivuttelu jatkui viikkoja, mutta viimein Perussuomalaisten viesti meni perille: Valtio ei osallistu Guggenheimin rahoitukseen!

Hyvää kesää!

Ministeriryhmän uutiskirje ilmestyy seuraavan kerran syksyllä, kun eduskunta palaa lomilta. Perussuomalaisia ministereitä voi kesän aikana tavata toreilla ja tapahtumissa, esimerkiksi Porin Suomi Areenassa 13.7., jolloin siellä vietetään PS-päivää.

Perussuomalaisten ministeriryhmä kokoontuu kesäkokoukseensa Tampereelle ja jalkautuu lähikuntiin 19.–20.8. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä puolestaan kokoustaa Porissa 29.–30.8.

Perussuomalaisten ministeriryhmä toivottaa kaikille uutiskirjeen lukijoille hyvää juhannusta ja rentouttavaa kesää!

Ei kommentteja: