keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Brexit ja Fixit

Onko Timo Soinilla hallituksessa parhaat suhteet ulkovaltoihin ja varsinkin Englantiin nyt kun ei enää Alexander Stubbkaan ole ministerinä? Niinpä Timo tänään kiirehti Brittein saarille tutkailemaan Brexitin aiheuttamaa muuttunutta tilannetta.

Timo kiirehti lentokoneeseen, kun ensin kertoi työmiehen tunnissa Englannin EU:sta eroon päätyneen kansanäänestyksen aiheuttamasta tilanteesta, oli sitten pääministerin sijaisena presidentin esittelyssä ja vielä meidän PS:n puoluehallituksessa kertomassa EU:n ja Suomen näkymistä muutoksen kourissa.

Maltillisesti on edettävä, mutta mikään ei estä Suomessakin saada aikaan Fixit. Sitähän perussuomalaiset nuoret ovat ajamassa kansalaisaloitteellaan. Sen toteutuessa kansalaiset saisivat itse vapaasti päättää niin kuin nyt Englannissa ollako vai eikö EU:ssa.
Ja jottei totuus unohtuisi, Perussuomalaiset on aina ollut ja on EU-kriittisin eduskuntapuolueista: Vähemmän EU:ta, mutta parempaa EU:ta. Ja jyrkkä ei liittovaltiokehitykselle, se muuten on laaja mielipide kansan keskuudessa meillä Suomessakin ja monessa muussakin maassa.

Tämä on aivan vastaavaa kuin Keskustan kunniapuheenjohtajan alulle laittama kansalaisaloite äänestää eurossa pysymisestä, sitähän ei alunperinkään uskallettu päästää kansalaisten päätettäväksi.

Ja mitä tulee hallitusohjelmaan, sitäkin aina pitäisi voida muuttaa tilanteen mukaan. Eikä esimerkiksi kokoomuksen puoluekokouksessaan tekemä päätös Nato-jäsenyyden hakemisesta ole hallitusohjelmassa niin kuin ei myöskään yleissitovuuden poistaminen työmarkkinoilla.

Ei kommentteja: