maanantai 18. heinäkuuta 2016

Jämijärvellä messussa

Yllättävän paljon oli kirkkovieraita tämänpäiväisessä messussa Jämijärven kirkossa, vaikka aina siellä käy hyvin väkeä seurakunnan kokoon verrattuna. Muistan omilta ajoiltani kirkkoherrana, että Jämijärvi oli aina kärjessä koko Tampereen hiippakunnan alueella, sama tahti ilmeisesti jatkunee.

Oli kirkossa esillä koko elämän kirjo, sekin varmaan toi kirkkovieraita. Yksi seurakunnan jäsen kiitettiin kuolleeksi, oli myös avioliittoon aikovien kuulutus ja yksi lapsikin ilmoitettiin kastetuksi. Messun loputtua oli myös ensi lauantaina vihittävän parin harjoitus ja keskustelutilaisuus.

Jämijärvellä on aina myös avustajina jumalanpalveluksessa seurakuntalaisia, nytkin kaksi tekstien lukijaa, ehtoollisavustaja sekä esirukouksen lukija. Kanttorina toimi Marja-Liisa Vättö ja aiheena Totuus ja harha. En voinut olla aloittamatta saarnaa mainitsemalla viime päivien tapahtumia Nizzasta alkaen ja kysyen, miten terroriteon tekijät kuten nyt Nizzan Mohamed voivat näin joutua harhaan totuuden tieltä.

Ei ilmakaan ollut erityisen suosiollinen, aamulla uhkaavan pilvistä, mutta päivästä muodostui lopulta kuitenkin täysin aurinkoinen, tosin kovatuulinen. Lenkki Kuninkaanlähteellä uinteineen sujui ihan mukiinmenevästi Koskelan Jarin kirittämänä. Hänellä oli ollut taas lauantaina useampi vihkiminen ja nyt pyhänä sitten vuorostaan kasteita.

Ei kommentteja: