perjantai 1. heinäkuuta 2016

Politiikan huippupäivä

Politiikan keskiössä oltiin Suomenmaassa vielä kesälomakauden alettuakin heinäkuun eka päivänä. Brexitin takia eduskunta oli kutusuttu koolle ja Venäjän presidentti Putin oli Sauli Niinistön vieraana, joka puolestaan on menossa ensi viikolla Naton kokoukseen.

Putin antoi tosi hyviä neuvoja: ottakaa oppia Lontoosta, jonka tosin Sauli Niinistö heti tyrmäsi. Kyllä sitä tietysti aiemmin päivällä eduskunnassakin vastustettiin eli ei kansalaisäänestystä EU:ssa pysymisestä.

Kun kysyttiin Putinilta Suomen mahdollisesta Natoon liittymisestä, josta jopa hallituspuolue kokoomus hallitusohjelman vastaisesti on tehnyt myönteisen puoluekokouspäätöksensäkin, saatiin aika osuva vastaus: Silloin Nato voisi taistella viimeiseen suomalaiseen mieheen asti. Nythän ei mitään sodan uhkaa ole. Venäjän lähimmät joukot ovat Suomen rajasta 1500 km päässä!

Eduskunnassa oppositio yritti hiillostaa oikein kovassa tulessa ulkoministeri Timo Soinia ja hänen Englannin matkaansa. Mutta eikö ole hyvä, että meillä on ulkoministeri, jolla on hyvät suhteet myös Englantiin, joka EU-erostaan huolimatta on yhä tärkeä yhteistyökumppani monessakin mielessä myös Suomelle. Hyvänä esimerkkinä päivän uutinen siitä, että olemme solmimassa sotilasyhteistyösopimuksen brittien kanssa!

Ei kommentteja: