sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Julkilausuma PS:n Satakunnan piirihallituksen kokouksesta


Sotiemme veteraaneille lisäpanostusta

Satakunnan perussuomalaiset lausuvat piirihallituksensa kokouksessa syvän tyytyväisyyden siitä, että maamme hallitus on kiitettävästi huomioimassa maamme kunniakansalaiset sotiemme veteraanit itsenäisen Suomen täyttäessä ensi vuonna 100 vuotta. Niinpä Suomen hallitus panostaa merkittävästi sotiemme veteraanien palveluihin. Keskiössä ovat erityisesti kotona asumista tukevat palvelut ja näin edistetään veteraanien selviämistä pitempään rakkaissa kotioloissa. Rintamaveteraanien maksuttomia kotiin annettavia avopalveluita laajennetaan. Tarjonta laajenee kattamaan kaikki kotona asuvat veteraanit, joilla on avopalveluiden tarvetta.

Lisäksi aikaistetaan aiempaa päätöstä laskea sotainvalidien haittaraja-astetta 15:stä 10 prosenttiin. Uudistus astuu voimaan jo ensi vuoden alusta. Tällä hetkellä rintamaveteraanien kotiin annettaviin avopalveluihin käytetään 10 miljoonaa euroa. Sen päälle vuonna 2017 lisärahaa palveluihin ohjataan yhteensä 20 miljoonaa euroa, vuonna 2018 yhteensä 15 miljoonaa euroa ja vuonna 2019 yhteensä 5 miljoonaa euroa eli kaikkiaan 40 miljoonaa euroa.

Näin maksetaan kunniavelkaamme sotiemme veteraaneille, joiden uhrautuneen työn ansioista voimme viettää itsenäisyytemme 100 juhlavuotta.


Satakunnan perussuomalaiset tervehtivät tyydytyksellä Satakunnassa aloitettua maakuntapohjaista Sata-Sote-uudistusta, jossa myös kaikki puolueet ovat tasavertaisesti mukana. Näin myös Satakunnassa huolehditaan koko valtakunnassa järjestettävässä historiamme suurimmassa uudistuksessa hyvinvoinnin ja peruspalveluiden vahvistamisesta ja terveyserojen kaventamisesta koko maakunnan alueella. Täten saavutetaan myös julkisen kestävyysvajeen hallintaa. Kunnille jäävän hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen ja elinvoiman vahvistamiseen on taattava riittävät voimavarat

Ei kommentteja: