keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Talousmenestystä

  1. Suomalainen kymmenet vuoden USA:ssa professorina tutkimustyötä tehnyt Bengt Holmström sai Nobelin taloustieteen palkinnon. Hienoa on sekin, että hän on pitänyt myös tiiviit suhteet Suomeen ollen esim. Aalto-yliopiston ja EVAn hallinnossa.

  2. Turussa Meyer-Turun telakka sai kahden loistoristeilijän tilaukset vuosille 2022-2024, edelliset suurtilauksen tulivat viime kuussa. Telakalla on nyt 10 aluksen tilaukset ja töitä riittää kahdeksaksi vuodeksi alihankkijoineen jopa 15.000 hengelle. Kaiken perustana on suomalainen korkeantasoinen osaaminen, toimitusvarmuus sekä uudet energiaratkaisut LNG-kaasun ja polttokennotekniikan kehittämisen kautta puhdas energiateknologia.

  3. Tänään parikymmentä päivää etuajassa saatiin yli 70 km aurakeppiurakka valmiiksi yli 20 km loppurutistuksella. Viimeiset kepit iskimme Jämijärven keskustan kevyenliikenteen väylille. Kovat asfaltointityöt ovat siellä menossa jopa katukäytäviä päällystetään uudelleen ja maantie Ikaalisten rajalta Niinisaloon asti saa uuden oikein vahvan päällysteen, joka voi kestää vähän kauemmankin aikaa kuin entiset päällysteet.

Ei kommentteja: