torstai 13. lokakuuta 2016

Therese Johaug

Tänään maailman paras naishiihtäjä Therese Johaug on kärynnyt dopingista, anobolisen steroidin käyttämisestä. Heinäkuussa maailman paras mieshiihtäjä Martin Sundby sai (vain) kahden kesäkuukauden kilpailukiellon samoin dopingista, astmalääkkeen käyttämisestä. Näinkö Norjan hiihtokupla on puhkeamassa. Ja näinkö Johauginkin rangaistusta yritetään vesittää, lain mukaan sen olisi oltava neljä tai lieventävien asiahaarojen ansioistakin kuitenkin vähintään kaksi vuotta.

Elämme mielenkiintoisia aikoja, norjalaisethan ovat miehittäneen niin kansainvälisen hiihtoliiton Fissin kuin myös dopingtoimikunnankin avainpaikat. Menee maku ja mielenkiinto hiihtourheilusta kuten melkein urheilusta kuin urheilusta tällaisten jatkuvien skandaalien vuoksi, kun kuitenkin urheilun perimmältään pitäisi olla rehtiä ja jopa leikkimielistäkin.

Olivat ne Suomen ja Islannin jalkapallo-ottelunkin loppusekoilut enemmän kuin surkuhupaisia. Annettu yliaika oli jo ylitetty, ottelun annettiin vain jatkua siihen asti, kun saatiin Islannin voittomaali, jossa ei pallo edes ylittänyt maalin rajaviivaa!

Ei kommentteja: