tiistai 18. lokakuuta 2016

Turvallista sairaalahappea

Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite saapui juhlallisesti presidentinlinnaan kuten arvokkaiden valtiovieraiden kuuluukin. Kaartin soittokunnan esittämät kansallislaulut ja Porilaisten marssi sekä kunniakomppanian katselmus Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön kanssa pitkin punaista mattoa kuuluivat asiaan, kun ensin oli kätelty arvovaltainen vastaanottajajoukko ensimmäisenä puhemies Maria Lohela. Seurasimme juhlavaa tilaisuutta presidentinlinnaa vastapäätä kauppatorin päässä aivan meren rantakadulla.

Helsingissä olimme käymässä Laser Gasin edustajien kanssa sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan puheilla. Mukana olivat myös STM:n lääkintäneuvos Timo Keistinen ja Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean edustajana ylilääkäri Eeva Leinonen. Sairaaloiden edullinen ja täysin potilasturvallinen generaattorien tuottama sairaalahappi-asia meni eteenpäin siinä hengessä, jossa jo avaus on saatu Pellon terveyskeskuksessa, jossa on saatu jo kuukausikaupalla hyviä kokemuksia. Seuraavaksi olisi happigeneraattorit saatava toimimaan Kankaanpään terveyskeskuksessa, jossa laitteet ovat olleet valmiina jo vuosikausia!

Muuten - luvalla sanoen - tuulinen paikka tämä nykyinen Pirkko Mattilan pesti, hän on jo viides ministeri, jolle tätä asiaa olemme briiffanneet, ensimmäiseen kirjallinen kysymykseen vastasi Maria Guzenina-Richardson ja sen jälkeen Pirkon edeltäjinä ovat toimineet Paula Risikko, Laura Räty ja Hanna Mäntylä. Kankaanpään terveyskeskuksessa valmiina olevia happigeneraattoreita ovat käyneet tutkimassa ministereistä ainakin Paula Risikko, Timo Soini ja Jussi Niinistö.

Ei kommentteja: