tiistai 27. joulukuuta 2016

Me

156 sivua perussuomalaisista ja perussuomalaisuudesta. Perussuomalaisten ajatuspaja Suomen perusta on tuottoisa julkaisija. Kolmen vuoden olemassaolonsa aikana on ilmestynyt 18 eri julkaisua.
Viimeisenä juuri jouluksi päivänvalon nähnyt Me - ajatuksia perussuomalaisuudesta.

Suomen Perustan toimitusjohtaja Simo Grönroos, säätiön hallituksen puheenjohtaja Arto Luukkanen ja Perussuomalainen-lehden päätoimittaja Matias Turkkila sekä lyhyemmin joukko muita puolueaktiiveja ovat kirjoittajina.

Simo viittaa, miten politiikan suuret linjata ovat vaihtumassa oikeisto-vasemmistoakselin taistelusta kansalliseen ja ylikansalliseen kuten nyt on käynyt Brexitissä ja Trumpin valinnassa. Suomessa kansallisia globalisaation vastaisia voimia edustaa juuri perussuomalainen kansanliike keräten kannattajikseen paljon myös poliittisesti passiivisia nukkuvia äänestäjiä ja vanhoihin puolueisiin pettyneitä.

Timo lainaa Ilkka Hakalehtoa: Kansansuvereniteetti merkitsee ja tarkoittaa sitä, että vain ja yksinomaan kansalla, joka muodostaa oman, muista kansoista erillisen kansakunnan, on ikuinen ja rajoittamaton oikeus päättää aina vapaasti ja itsenäisesti omista asioistaan.

Arto puolestaan viittaa vanhan viisaan Veikko Vennamon sanaan: Puhdas kapitalismi ja sosialismi johtavat aina keskitettyyn valtaan. Kapitalismi merkitsee rahan diktatuuria ja kirousta. Sosialismi - proletariaatinkin diktatuurina - merkitsee ei vain rahan diktatuuria vaan myös väkivaltakoneiston henkistä diktatuuria.

Näitä perussuomalaisuus pyrkii välttämään toimien puhtaasti kansalliselta Suomalaiselta pohjalta maahanmuutto- ja EU-kriittisenä puolueena kristillisisänmaallisella linjalla: Jokainen ihminen ja jokainen elämä on arvokas.

Ei kommentteja: