perjantai 17. helmikuuta 2017

Enää 48 puolusti perinteistä avioliittoa, edelliskerralla 92

Kirjoitin edellisen miehen ja naisen välisen avioliittoäänestyksen pe 28.11.2014 jälkeen, kun äänestys muutti vuosisataisen avioliittokäsityksen miehen ja naisen välisestä liitosta koskemaan myös miesten ja naisten keskinäisiä liittoja äänin 105-92:

Mitä lähemmäksi etelää ja Helsinkiä mennään, sitä ihmeellisempää porukka on, Satakunta oli eteläisistä vaalipiireistä ensimmäinen, jossa me perinteisen avioliittokäsityksen edustajat olimme enemmistönä, tosin niukasti 5-4.

Silloin Satakunnasta olimme perinteisen avioliiton kannattajia me molemmat perussuomalaiset Ari Jalosen kanssa, kd:n Sauli Ahvenjärvi, keskustan Timo Kalli ja toinen kokoomuksen edustajista.

Tämänpäiväisessä äänestyksessä aito avioliitto sai enää 48 ääntä, vastaan 120, tyhjiä 2 ja poissa 29. Satakunnasta löytyi enää kolme puolustajaa, molemmat PS:n edustajat Laura Huhtasaari ja Ari Jalonen sekä keskustan Timo Kalli. Poissa olivat keskustan Kauko Juhantalo ja sdp:n Kristiina Salonen.

Perinteisen ja myös luomisjärjestyksen mukaisen avioliiton puolustajia olivat 28 perussuomalaista, 13 keskustalaista ja KD:n 5 sekä eteläpohjalaiset kokoomuksen Susanna Koski ja demarien Harry Wallin. 2 keskustalaista äänesti tyhjää ja poissa oli 8, perussuomalaisia ja kokoomuslaisia oli molempia poissa 5.

Aitoa avioliittoa vastaan olivat kaikki paikalla olleet vihreiden, vasemmistoliiton ja rkp:n edustajat. Kokoomuksestakin ja demareista yhtä vaille kaikki. Millä puolueella olikaan tunnuslauseena ammoisina aikoina Koti, Uskonto ja Isänmaa.

Ei kommentteja: