torstai 16. maaliskuuta 2017

Kakkoja

 1. Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä ilmoituksen kakkoja repäisi some julkisuuden! Lauantaina jaamme Kankaanpäässä kakkoja ämpärissä ja makkaroita klo 10 Laurin koululla ja 11.30 Kyynärjärven koululla, joissa ppaikalla myös ehdokkaittemme lisäksi kansanedustaja Martti Mölsä sekä klo 14 Wihtiksen kyläkaupalla, jossa kansanedustaja Laura Huhtasaari.


 1. Kakko on satakunnan maakuntaleipä.

  Some repesi, kun vaalitilaisuudessa Vihteljärvellä mainostettiin tarjoiluna ”kakkoja” – some ei tiennyt, että kakko on oikeasti satakuntalaista leipää
  Sosiaalisessa mediassa – ainakin Helsingissä – naureskeltiin pari päivää sitten perussuomalaisten vaalitapahtuman mainokselle. Tälle:  Tarkemmin sanottuna kohdalle, jossa mainittiin kuntavaaliehdokkaiden jakavan grillimakkaraa, kakkoja ja ämpäreitä.

  Kakkoja. Tätä pidettiin hassunhauskana kirjoitusvirheenä: ihmiset luulivat, että ilmoituksessa piti oikeasti lukea ”kakkuja.” Kuva levisi.

  Mutta myöhemmin on ilmennyt, että somepilkka johtuikin silkasta tietämättömyydestä.

  KAKKO ON OIKEASTI SATAKUNTALAINEN VAALEA LEIPÄ.

  Erehdys on huomioitu jälkikäteen muun muassa Punk in Finland -foorumilla (”Somessa jotkut vitun hipsterit olleet koko päivän että ihhihhihhihhiiiii ohhohhohhohhooo KAKKO. Haistakoot vitun, ja Helsingin hipit nyt syö muutenkin paskaa leipänä”) ja Twitterissä:


  Punavihreä kupla jakaa -vaalimainosta, koska leipää jaossa. Suorastaan nerokasta. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kakko 


  Pyöreän muotoinen kakko tehdään yleensä ohra- ja vehnäjauhoista. Satakuntaliiton nettisivujen mukaan aito kakko syntyy maidosta, hiivasta, suolasta, voista ja vehnäjauhoista ohrajauhoilla täydennettynä.

  Kahvila Wihtis, jossa tapahtuma pidetään, sijaitsee Vihteljärven kylässä Satakunnassa.

  Wihtiksen pitäjä Taina Roskala sanoo, että Vihteljärvellä ja muuallakin maakunnassa kakko tunnetaan niin hyvin, ettei kukaan paikallinen nähnyt ilmoituksessa mitään huvittavaa.

  ”Kakko on täällä yleisnimi vaalealle leivälle.”

Ei kommentteja: