tiistai 18. huhtikuuta 2017

Sampo on suosikki

MTV:n kysely: Sampo Terho perussuomalaisten piiripäättäjien selvä suosikki puheenjohtajaksi

MTV Uutisten kyselyssä perussuomalaisten piirihallitusten jäsenille 60 prosenttia vastaajista haluaisi eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon puolueen uudeksi puheenjohtajaksi. Europarlamentaarikko Jussi Halla-Ahoa kannattaa 22 prosenttia. Muut ehdokkaat saivat hajamainintoja.
Yksi Sampo Terhon kannattajista on Pekka Tiusanen perussuomalaisten Helsingin piiristä.
– Molemmat ovat hyviä ja päteviä. Sampo on enemmän yhteistyökykyinen ja monipuolinen toimissaan. Minun mielestäni puoluetta täytyy johtaa Suomesta. Se ei ole mahdollista, että puheenjohtaja hoitaa toimensa Brysselistä, sanoo Tiusanen.

Keski-Pohjanmaan piirin Juha Ruokoja Kokkolasta kannattaa puolestaan Jussi Halla-Ahoa.
– Ehkä nyt otetaan radikaalimpi linjanmuutos. Mennään taaksepäin askel ja ruvetaan miettimään niitä suomalaisten perusarvoja, minkä takia me ollaan perusssuomalaisia, sanoo Ruokoja.

Valtaosa pysyisi hallituksessa

Valtaosa eli 85 prosenttia vastaajista haluaa perussuomalaisten pysyvän hallituksessa vaalikauden loppuun asti. Vain kuusi prosenttia vastanneista piirihallitusten jäsenistä sanoo ei ja yhdeksän prosenttia ei osaa sanoa.
Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja tehtävästä luopuvan Timo Soinin tilalle valitaan kesäkuussa puoluekokouksessa Jyväskylässä. Äänioikeus kokouksessa on kaikilla jäsenmaksunsa riittävän ajoissa maksaneilla puolueen jäsenillä.

Ei kommentteja: