tiistai 11. huhtikuuta 2017

Kankaanpää perussuomalaisten ykköseksi

Perussuomalaisten vaalituloksesta yksi aika ihmeellinen huomio: viiden eniten kannatusta saaneen kunnan joukossa on meitä neljä, jotka olemme olleet yhdessä satakuntalaisia kuntia ja kolmessa on myös ollut ja kahdessa edelleekin myös perussuomalainen kansanedustaja.

Paras kunta on Kihniö 30,5% kannatuksella, toisena Honkajoki 28,5%,neljäntenä Punkalaidun 25,2% ja viidentenä Kankaanpää 24,3%

Sen sijaan valtuutettujen lukumäärässä me täällä Kankaanpäässä nousemme koko maan perussuomalaisimmeksi kunnaksi yhdeksällä valtuutetulla. Kahdeksan valtuutetun kuntia on kolme ja niistäkin yksi Satakunnasta Pori, muut kaksi Satakunnan naapuri Kauhajoki sekä Vantaa.

Kun koko maassa PS:n kannatus oli 8,8% edelliskertaisen 12,3% sijaan, Satakunnassa saatiin edelleenkin edelliskertaisenkin koko maan kannatuksen ylittävä 12,5%. Laskua meillä on 1,2%, kun sitä kertyi koko maassa 3,5%. Kankaanpäässä yhä edelleen käytännöllisesti katsoen joka neljäs äänesti meitä 24,3%, kun edelliskerralla äänestäneitä oli 26,9% Taisin olla silloin istuva eduskunnan varapuhemies!

Nyt voi sanoa, että nyt puolueen saamasta kuntavaalien lisästä edelliskerralla v.2012 sitä edellisiin vaaleihin 2008 verrattuna suli nyt puolet. Edelleenkin meillä on 769 kunnallisvaltuutettua ympäri maata. Satakunnassa jäimme ilman valtuustopaikkaa ainoastaan Pomarkussa. Lisäpaikka tuli Nakkilassa ja Karviassa, jossa myös nousimme toiseksi suurimaksi puolueeksi kuten olemme myös Kankaanpäässä.

On myös huomioitavaa, että kun koko maan äänestysaktiivisuus on 58,8%, nousua 0,5%, niin Karviassa äänestettiin 71,2% ja Kankaanpäässäkin 64,7%, jonka kyllä olisi odottanut nousevan korkeammaksi ennakkoon annettujen äänien oltua jo 41,7% ja kun esimerkiksi meidän vaalilauantain tempauksessamme oli ennätysmäärä väkeä. Mutta edelleenkin nukkuvien joukkoon jäi valitettavan moni.

Ei kommentteja: