keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Väärin sammutettu

Väärin sammutettu sanoi palopäällikkö tultuaan palopaikalla myöhästyneenä. Tämä sama kommentti on tietysti luonnollista opposition suusta arvosteltaessa hallituksen puoliväliriihen aikaansaannoksia.

Eittämätöntä kuitenkin on, että nykyiset oppositiopuolueet ovat kykynsä näyttäneet edellisissä hallituksissa ja kasvattaneet valtion velan yli 100 miljardiin, vuositasolla 7-8 miljardia. Siksi nykyhallituksella on ollut vaikea pesä selvitettävänä, velkaantumiskasvua on kuitenkin merkittävästi supistettu vaikkei vielä ole päästy tavoitteeseen velanoton kokonaan lopettamiseksi.

Osasyynä on ylimääräinen miljardin meno turvapaikanhakijoiden invaasiosta, joka tuli kenenkään pyytämättä tai tilaamatta. Toinen hallitsematon menoerä on useita miljardeja työttömyyden hoitamisessa. Kun nyt kasvu on saatu liikkeelle ja työllistäminen on lähtenyt liikkeelle, niin työttömyysmenojen vähentyessä ja vastaavasti verotulojen lisääntyessä on mahdollista päästä budjetin nollasummapeliin. Siksi kaikki panokset on laitettava työllisyyden lisäämiseen ja kilpailukyvyn parantamiseen sekä tietysti myös on toivottava, ettei enää tulee nähdyn kaltaista turvapaikanhakijoiden vyöryä.

Ei kommentteja: