torstai 8. kesäkuuta 2017

Kevät keikkuen tulevi

Kevät ja miksei kesäkin keikkuen tulevi. Muistan miten enoni kuvanveistäjäprofessori Kauko Räike istutti leijonaveljiensä kanssa Kankaanpään sisäänajotien varteen syreenintaimia haaveenaan tehdä Kankaanpäähän matkailuvaltti: Tule Kankaanpäähän syreenien kukkimisen aikaan.  Taisivat ajan kanssa kaikki taimet kuolla, ei tullut syreenien kukkimisen aikaa Kankaanpään vetonaulaksi.

Tällä hetkellä omenapuut kukkivat joskin koko päivän kestävä sade onkin kukintoja lakastuttamassa. Mutta ei taida olla niidenkään kukinnoista matkailuhoukutinta, ei niitä ole niin paljoa ja omenapuita on onneksi kaikkialla muuallakin.

Tänään sain ajettua nurmikentät jo toistamiseen tänä kevätkesänä, vaikka sade jo aloitteli loppuja ajaessa. Perunankin varsia näkyy jo pilkistämässä penkeistä. Saavat nyt varsinaisesti ensi kerran sadetta, tosi kuivaa on koko kevät ollut. Lenkillekin pääsi vasta näin iltamyöhään vähän lyhennetyllekin kaiken lisäksi, kun koko ajan vieläkin klo 21 aikoihinkin vihmoin vettä hiljakseen tosin.

Ei kommentteja: