torstai 17. elokuuta 2017

Onko Kittilä ainoa sanelupolitiikan epäonnistuja

Pääkirjoituksessaan Suomen Kuvalehden päätoimittaja Ville Pernaa koskettelee Kittilän kunnan surullisen kuuluisaa hallintoa:

"Kuntapuolella historiaa on tehnyt Kittilän kunta, jonka mukaan on nyt säädetty ja nimetty Lex Kittilä. Se tarkoittaa uusia pykäliä kuntalakiin siltä varalta, että kunta ajautuu poikkeuksellisiin hallinnollisiin vaikeuksiin eikä pysty niitä itse ratkaisemaan."

Suomen Kuvalehti on moneen otteeseen kertonut Kittilän kunnan laittomista toilailuista ja tässä viimeisessäkin numerossa niistä kirjoitetaan kymmenkunta sivua. Pääkirjoituksessaan Ville Pernaa jatkaa:

"Laittomien päätösten tehtailu on Kittilässä kestänyt jo yli kolme vuotta. Sinä aikana kuntapäättäjien enemmistö on viikko viikolta ja kokous kokoukselta sotkeutunut syvemmälle virkarikostutkintoihin. Vauhti on ollut niin kovaa, että viranomaiset eivät ole tahtoneet pysyä mukana. Mutta lain koura lähestyy Kittilää vääjäämättä. Kittilä on nyt ollut Lex Kittilän määrittelemässä poikkeustilassa kunnanvaltuuston kesäkuun järjestäytymiskokouksesta alkaen."

Kittilä on ääriesimerkki kunnallisen päätöksenteon sanelupolitiikan epäonnistumisesta. Mutta onko se ainoa, vai löytyykö kuntia, joissa enemmistövallalla syrjäytetään demokraattinen päätöksenteko kuuntelematta vähemmistöön jätettyjä.

Ja kysyn vain, voiko tällaisen menettelyn korjata vain kansalaisten nouseminen vaaliuurnilla puolustamaan syrjään sysättyjä luottamushenkilöitä. Onneksi elämme kansanvallassa ja KYLLÄ KANSA TIETÄÄ!Ei kommentteja: