keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Vesisateessakin

Veteraanimuistamisurakka voiton puolella. Elossa olevasta 29 sotiemme veteraanista enää ilman joulukukkaa ja Satakunnan Sotaveteraanien joululehteä on enää vain yksi Kankaanpäässä asuva, jota emme tavoittaneet kotoa, saa muistamisen huomenna, kun puhelimella tavoitin hänet 101 vuotiaan illalla.
Joulumuistamisen Honkajoen Honkakotiin vien mennessäni pitämään Honkajoen kirkkoon jouluaaton hartautta, sitä ennen seurakunnan diakonissa pitää hartauden Honkakodossa. Myös Porin diakonialaitoksen veljeskodissa on vakinaisesti yksi veteraanimme, sinne menen kyllä vasta loppiaisena, kun Länsi-Porin kirkossa on Herättäjän päivä. Toinenkin sotainvalidi-veljemme lähti sinne tänä aamuna, hän sai kukkansa ja lehtensä jo aiemmin.

Kaikille sotiemme veteraaneille jaettuja kudottuja villasukkia jäi ylimääräisesti niin paljon, että jaamme niitä myös veteraanien leskille jouluksi. Tästäkin osallani olevasta urakasta yli puolet jaettu, jäljellä vielä kahdeksan leskeä.

Aikas vesisader oli tänään ja illemmalla sivutiet olivat jo osaksi liukkaita ja osaksi melkoisen sohjoisia. Torstaiksi on luvattu pakastumista.

Ei kommentteja: