perjantai 4. toukokuuta 2018

Ei eutanasialle

Jokainen elämä on arvokas, jopa laulun arvoinen Tapio Rautavaarankin mukaisesti. Eutanasian tielle lähdettäessä oli edessä tutkimaton tie, jonka päässä hirmuesimerkkeinä Stalinin ja Hitlerin kauhuteot! Eduskunta torjui selvällä enemmistöllä eutanasiakansalaisaloitteen. Hyviä kommentteja tullut:
Teuvo Roskala Saattohoitoa on kehitettävä. Jokaiselle viimeisillään olevalle on taattava esteetön määrä morfiinia tai vieläkin vahvempia kipulääkkeitä. Rajoituksetta.
Ihmisen on sinänsä turha puuttua toisen ihmisen elämän loppumiseen, koska ihmisellä ei siihen mitä
än valtaa ole. Luoja kun on määrännyt jokaisen ihmisen elämänkaaren pituuden tämän jo syntyessä. Kuoleman valtaa ei ihmiselle ole annettu, kuten ei ole annettu syntymänkään. Hän elää juuri sen ajan kuin Jumala on säätänyt.
Elämän laatuun kyllä pystyy vaikuttamaan hyvinkin paljon.

Markus Romakkaniemi Eutanasiaa ei voida rajata vain kuolemansairaille, koska sitten aletaan valittaa, että se on syrjivää; kaikki pitää olla tasa-arvoista ja sitten aletaan vaatia eutanasian sallimista yhä laajemmille ryhmille jopa terveille. Näin on käynyt Hollannissa ja Belgiassa. Samoin vaarana on myös kuolemansairaan painostaminen eutanasiaan.Tällaisella vaarallisella ajatuksella ei tule leikkiä, eikä sitä tule puolustaa millään yksittäistapauksilla.

Ei kommentteja: