maanantai 12. marraskuuta 2018

Veteraaneja ei jätetä

Jopa Satakunnan Kansa julkaisi yleisönosastokirjoituksena:Kunniakansalaistemme sotiemme veteraanien asioita ollaan lopultakin saamassa arvonsa mukaiseen kuntoon. Tasan vuoden päästä 1.11.2019 tulee eduskunnan säätämänä voimaan laki, jolla taataan kaikille rintamaveteraaneille samat kotipalvelut kuin tähän mennessä on ollut voimassa sotainvalideilla. Päätöksen ovat hyväksyneet kaikki eduskuntapuolueet. Jo on korkea aikakin, onhan veteraaniemme keski-ikä korkea,  jo yli 93-vuotta.
 Rintamaveteraanien kotona asumista tukevien palveluiden määrärahojen käytöstä on viimeisessä Sotaveteraani-lehdessä tehty koko maan käsittävä tilasto. Satakunnassa on kiitettävästi selvänä ykkösenä ja koko maassa sijalla 17  PoSa = Pohjois-Satakunnan peruspalvelu-liikelaitoskuntayhtymä. Viime vuonna veteraania kohden on PoSassa käytetty 3.081 €. Seuraavina Satakunnassa tulevat Pori 2.161€ ja Huittinen 2.123 €.  Rauma jää nipin napin alle 2 000 euron.
 Koko maan huippuna on Kuopio yli 10 000 eurolla, joten parantamisen varaa meillä Satakunnassa olisi. Kuopio on ollut aktiivinen lisämäärärahojen anomisessa, joita valtiokonttori myötää kunnilta palautuvista käyttämättömistä määrärahoista.
 Näin vielä jäljellä oleville veteraaneillemme halutaan taata hyvät olosuhteet vielä loppuelämänkin ajaksi. Ja veteraanijärjestömme tekevät samoin tärkeää työtä kukin omilla paikkakunnilla käyden tapaamassa veteraaneja niin syntymäpäivinä kuin joulutervehdystenkin viemisellä leskiäkään unohtamatta. Heille pyritään tarjoamaan siivous- tai muuta apua yhdistysten voimavarojen mukaisesti. Anssi Joutsenlahti, Kankaanpään Sotainvalidi-, Sotaveteraani- ja Rintamaveteraani-yhdistysten toimihenkilö

Ei kommentteja: