tiistai 4. joulukuuta 2018

Adventtiaikaa

Joulukuusta alkaa adventtiaika, joka on Jeesuksen syntymäjuhlan joulun odotukselle omistettua aikaa. Saamme valmistautua vastaanottamaan Joulun Lasta, Jeesusta. Aivan niin kuin historiassa Jeesuksen syntymää edeltäneen odotuksen aikana profeetat välittivät lupauksia Vapahtajan tulemisesta, niin me nyt saamme omistaa uudelleen nämä lupaukset ja tervehtiä ennustetun Messiaan Vapahtajamme tuloa: Hoosianna, Daavidin Poika! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä! Hoosianna korkeuksissa!
 Nämä Vanhan Testamentin sisältämät profeettojen ennustukset kertovat väkevästi Vapahtajamme Jeesuksen ainutlaatuisesta merkityksestä.
 Jesaja: “Lähtekää, menkää ulos porteista, valmistakaa tie kansalle, valmistakaa, tasoittakaa valtatie, raivatkaa pois kivet, kohottakaa lippu merkiksi kansoille! Herra on kuuluttanut: -Sanokaa tytär Siionille: Katso, sinun pelastajasi saapuu!”
 Sakarja: “Iloitse, tytär Siion! Riemuitse, tytär Jerusalem! Katso, kuninkaasi tulee. Vanhurskas ja voittoisa hän on, hän on nöyrä, hän ratsastaa aasilla, aasi on hänen kuninkaallinen ratsunsa.”
 Ja Psalmissa 24: “Kohotkaa korkeiksi, portit, avartukaa, iankaikkiset ovet! Kirkkauden kuningas tulee. Kukan on kirkkauden kuningas? Hän on Herra, väkevä ja voimallinen. Hän on Herra, voiton sankari.”
 Mekin tämän päivän ihmiset saamme omistaa syntiemme anteeksiantamuksen ja iankaikkisen pelastuksen Joulun Lapsessa, josta myös ennustettiin, että hänelle tulee antaa nimi Immanuel, joka merkitsee Jumala on meidän kanssamme.
 Ja voimme yhtyä jouluvirrentekijän tavoin: Airuet nyt maailmalle rauhan juhlaa soittakaa. Kuuluttakaa kaikkialle: Kansat kokoon saapukaa. Juhla alkaa Siionin pidoin yltäkylläisin. Syökää nyt ja nauttikaa maitoa ja hunajaa. Herramme on huonoillekin runsaan pöydän kattanut. Tulla rohkenemme mekin, kujiltamme kutsutut. Armon ovi aukeaa. Joka tahtoo, tulla saa.
 
  
        
 
 
 
 
 

Ei kommentteja: