keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Hyvä on puskista huutaa

Lasse Lehtinen: "Enemmistö politiikoista haluaa jakaa valitsijoilleen jotakin, vaikkapa velaksi. Muuten käy omalle kannatukselle huonosti." Esimerkkinä hän mainitsee kommunistit, jotka saattoivat aina kiristää vaatimusta tai korottaa tarjousta, kun eivät joutuneet niistä vastuuseen.  Näin ajankuvana oli 1950-luvulla ammattiyhdistysliikkeessä, mutta sama kaiku taitaa olla askelissa tänäpäivänäkin, kun ollaan lähestymässä kevään eduskuntavaaleja.

Lehtinen kertoo myös Rytin hautajaisista v.1956: "Kekonen istui Rytin hautajaisissa etupenkissä ilmeettömänä kuulemassa Lauri A. Puntilan muistopuhetta, jossa sotasyyllisyysoikeudenkäynnin aikaista oikeusministeriäkin muistettiin: "Jos on rikos rakastaa isänmaata ja kansaansa enemmän kuin oikeutta elämään, Risto Rytin tuomitseminen on ollut oikein. Jos sitä pidetään hyveenä, on hänen tuomitsemisensa kohdalla tapahtunut oikeusmurha."

Kannattaa lukea viime vuonna ilmestynyt Lasse Lehtisen Minä ja Kekkonen, niin tietää taas enemmän eikä tarvi vain luulotella.

Ei kommentteja: