keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Eduskunnan nelivuotiskausi aiheuttaa vaikeuksia

Nyt on taas eduskunnassa samanlainen hässäkkä kuin neljä vuotta sitten, jota silloin olin todistamassa varapuhemiehenä. Jopa hallituspuolueiden edustajat äänestivät hallituksen esityksiä vastaan huippuna yksi äänestys, jossa vain YKSI eli Kimmo Sasi puolusti hallituksen esitystä. Valitettavasti eduskunnan nelivuotiskauden lopussa tulee aina kiire kuten nytkin kun sote-uudistuksen läpivieminen on kiikun kaakun. Onneksi tiedustelulait saadaan valmiiksi vähemmän kauniin välinäytöksen jälkeen, jonka aiheuttivat kaksi parlamentin ulkopuolelta puolustusministerin perustuslakitalibaneiksi nimittämään ainakin nuoruudessaan kommunisteina ollutta ns. perustuslakiasiantuntija-professoria.

Eduskuntakauden päättyessä kaikki käsittelemättä jääneet lakiesityksen ja -aloitteet raukeavat. Samoin jopa kansalaisaloitteet. Olisikin saatava muutosta ainakin viimeksimainittujen siirtymiseksi seuraavalle eduskunnalle!
Samoin voitaisiin vanhalta pohjalta jatkaa muuten rauenneiden lakien käsittelyä, nyt ainakin, jos sotea ei saada valmiiksi.

Ei kommentteja: