sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Omaan nilkkaan

Sekä viimeinen Maaseudun Tulevaisuus ja Suomen Kuvalehti - molemmat lukemiani ja tilaamiani valtakunnanlehti tietysti esim. Kotimaan ohella - kirjoittavat viimeisessäkin numerossaan myös perussuomalaisista aivan kuin vähättelevässäkin mielessä.
MT pääkirjoituksessaan EU:n 500 miljardin elvytyspaketin nostattamasta myrskystä toteaa esityksen olevan tervetulleen erityisesti EU:ta ja euroa vastustaville kannatustaan menettäneille perussuomalaisille, jotka tulevat oppositioasemassaan ottamaan kaiken mahdollisen poliittisen hyödyn. Suomen osuus olisi n. 8 miljardia ja täyttä lahjaa Etelä-Euroopan maille. Voiko järjettömämpää edes ajatellakaan ja tähän sopii vaikka Kekkosen kuuluisa lause: Onko maallamme varaa ja malttia vaurastumaan.
SK puolestaan Teppo Tiilikaisen kynällä kirjoittaa koronan sekoittaneen populistien rivit kosketellen nykytilannetta koko Euroopan alueella. Hänenkin pitää mainita Perussuomalaisten kannatuksen laskenee ja pudonneen kolmanneksi jopa kokoomuksen taakse. Se kyllä perustuu aika suppeaan aineistoon, kun Ylen toukokuun gallupissa kokoomus tosin oli edellä 0,3 prosenttiyksikköä, mutta sen sijaan Hesarin toukokuun lukemat ovat selvästi toisinpäin: PS 18,1%, kok 17,0%. Ja viimeisessä Almamedian gallupissa huhtikuulta samoin päin PS 18,8% ja kok 16,2%. Ja sikseen, gallupit ovat galluppeja eivätkä äänestä niin kuin Veikko Vennamo sanoi ja ehtivät vaaleihin mennessä vielä moneen kertaan muuttua.
Suomessa koronakriisin aikana kaikki puolueet ovat tukeneet hallitusta, mutta - niin kuin Tiilikainenkin toteaa - Halla-ahon vaativan tiukempia toimia kriisin tukahduttamiseksi. PS:n mielestä Uudenmaan eristystä ei olisi pitänyt purkaa eikä kouluja avata kevätlukukauden kahdeksi viimeiseksi viikoksi. Ja omasta puolestani lisään, että varmasti hyvällä syyllä voimme suositella maskin käyttöä läheisissä tiloissa: kaupoissa, kulkuvälineissä, isommissa yleisötilanteissa.


Ei kommentteja: