tiistai 1. maaliskuuta 2022

Äl yli päästä perhanaa

 

Jussi Halla-aho vaatii Natoa, YK:ta ja EU:ta pysäyttämään ”venäläisten lauman” – ”Teillä on siihen keinot ja oikeus”

Kansanedustaja Jussi Halla-aho on kommentoinut Ukrainan sotaa ahkerasti Twitter-tilillään.

Kansanedustaja Jussi Halla-aho. 

15:09

KANSANEDUSTAJA ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) vetoaa Twitter-viestissään voimakkaasti venäläisjoukkojen pysäyttämisen puolesta.

– Olkaa hyvä ja pysäyttäkää venäläisten lauma ennen kuin meillä on uusi Groznyi ja Aleppo keskellä Eurooppaa! Halla-aho kirjoittaa englanninkielisessä viestissään.

Halla-aho osoittaa viestinsä Natolle, YK:lle ja Euroopan komissiolle.

– Teillä on keinot. Teillä on laillinen ja moraalinen oikeus, hän kirjoittaa.

Aamulla julkaistu viesti oli puoli kolmeen mennessä iltapäivällä kerännyt tuhansia reaktioita ja suuren määrän vastauksia. Osassa ihmeteltiin, miksi Suomen ulkopolitiikan keskeisen toimijan, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja kehottaa Natoa toimiin Venäjää vastaan.

Halla-aho julkaisi myöhemmin toisen viestin, jossa hän esittää ettei Ukrainan tilanteeseen puuttumista voida ehkä välttää.

– En ole yksin ajattelussani. Ei välttämättä ole olemassa valintaa intervention ja ei-intervention välillä. Ennemmin saattaa olla kysymys siitä, milloin, Halla-aho kirjoittaa.

Takavuosina Ukrainan Suomen-suurlähetystössä työskennellyt ja siteitä Ukrainaan omaava Halla-aho on viime päivinä kommentoinut maan tilannetta useaan otteeseen Twitter-tilillään.

Halla-aho käytti samaa ilmausta ”venäläisten laumasta” myös maanantaina lähettämässään viestissä, jossa hän esitti Kremille lähetettäväksi viestiä, jonka mukaan venäläisiltä takavarikoituja varoja tullaan käyttämää venäläisten Ukrainalla aiheuttamien materiaalisten vahinkojen korjaamiseen. Viesti oli osoitettu Euroopan komissiolle, Valkoiselle talolle ja Ukrainan parlamentille.

Sunnuntaina Halla-aho esitti, että Naton tulisi ottaa haltuunsa Ukrainan länsiosat ja maan ilmatila.

– Sotilaallinen väliintulo Länsi-Ukrainassa säästäisi meidät suurelta määrältä surua, verta ja kyyneliä, hän kirjoitti.

Ei kommentteja: