lauantai 5. lokakuuta 2024

Puusouvvia ym

Parina päivänä halkasin Karin katkaisemat puut pinoon, ja tänään oli vielä säätä leikata nurmet ja 3 saavillista vietiin kaupungin lavalle saniaisia, vuorenkilpiä jne. Saapi vaikka sateet ja talvikin tulla tallustella.

perjantai 4. lokakuuta 2024

Mitalikaffeet

Tänään oli taas kuiva aurinkoinen keli ja taivallettiinkin ns "Armaksen lenkki". Mukana oli jälleen neljätoista kuntoilijaa vaikka nytkin puuttui muutama vakiokävijä. Lenkin jälkeen nautittiin Sport Cafessa taas mitalikahvit. Tällä kertaa tarjoana oli sm hopeamitalisti Anssi. Ps. Toivottavasti Unskille ei käynyt "syöksyssä" pahemmin. Valitettavasti SM-kultamitalisti Armas oli reissussa eikä päässyt mukaan, maanantaina hän lupasi taas olla joukossa, Kuvassakaan eivät kaikki näy, kun Sport cafeessa oli muitakin asiakkaita, joita ei tietenkään voitu ottaa kuvaan.🥰😊

torstai 3. lokakuuta 2024

Gallupin taas lykkäs

Ylen gallup: kokoomus laski – keskustalla merkittävä nousu Perussuomalaisten kannatus ei heilunut suuntaan tai toiseen. 3.10. Ylen uusimmassa puoluegallupissa Sdp on edelleen suosituin puolue 22,6 prosentin osuudella. Sdp:n kannatus on kasvanut 0,3 prosenttiyksikköä. Pääministeripuolue kokoomus on toisena, mutta on menettänyt kannatustaan 1,9 prosenttiyksikköä. Kolmantena on toinen hallituspuolue perussuomalaiset 16,7 prosentilla. Perussuomalaisten kannatus ei ole noussut eikä laskenut edellisestä mittauksesta. Eniten on kasvanut keskustan kannatus, 2,4 prosenttiyksikköä. Keskustan kannatus on nyt 13,2 prosenttia. Keskusta vaihtoi kesällä puheenjohtajaa, kun Antti Kaikkonen tuli Annika Saarikon paikalle. Myös toinen puheenjohtajaa kesällä vaihtanut puolue, Rkp, on nostanut kannatustaan. Anna-Maja Henrikssonin korvanneen Anders Adlercreutzin johdolla hallituspuolue Rkp:n kannatus on kasvanut 0,3 prosenttiyksikköä 3,9 prosenttiin. Hallituksen neljäs puolue kristillisdemokraatit on menettänyt kannatuksestaan 0,7 prosenttiyksikköä. Puolueen kannatus on nyt 3,4 prosenttia. Taloustutkimuksen tekemään gallupiin vastasi yli 1 900 ihmistä, ja sen virhemarginaali on suurimmillaan 1,9 prosenttiyksikköä suuntaansa.

keskiviikko 2. lokakuuta 2024

Pitkospuiden avaus

Tänä iltana olin Liikuntakeskuksen kuntoradalta poikkeavan yhteyden Niinisalon valoladuille arakennetun pitkospuiden avauksessa ja siellä otettiin myös yhteiskuva kuten eilenkin Honkajoen miestenpiirissä. Tänään muuten olin myös kahdessa kokoontumisessa Porissa, joista ehdin jaökimmäiseenkin Satakunnan eläketeologienkin kokoukseen kun edellä ollut yksilöasian jaosto oli tavallista lyhyempi eli asioita ei ollut kuin tunniksi, kokoonnummehan kolmen viikon välein, kyllä nytkin kokousasioita oli kahdentoista pykälän verran.

tiistai 1. lokakuuta 2024

Miestenpiirissä

Honkajoen miestenpiirissä oli meitä miehiä peräti 24 eli ihan ennätysmäärä. Tarjoilut makkaroita ja pullakahvit. Urjalasta oli tullut entinen kirkkoherra Johan Lampinen, oli myös entinen kirkkherra Seppo Salonen, joka aikanaan on aloittanut miestenpiirin, jota nyt vetää diakonijohtaja Pasi Junnila. Kun luin Kaarlo Kramsun (1855-1895) kirjoittaman runon Ilkka: "Viel´ elää Ilkan työt, kenties// kauankin, kansan suussa.// Hän eli niinkuin Suomen mies// ja kuoli - hirsipuussa. // Mut varmaan Ilkan neuvo tää// viel´ elää kansan suussa: //Kauniinpi orjan elmää// on kuolo hirsipuussa." Niin kaksi mukana ollutta kertoivat olevansa Ilkan sukuperillisiä suoraan alenevassa polvessa, tosi aika monennessa, jotain kahdeksannessa tai yhdeksännessä polvessa.