perjantai 21. elokuuta 2009

Kovan päivän iltana

Päivä alkoi kahdella koululaisjumalanpalveluksella Noormarkussa. Ensin olivat keskustan eli Finbyn koululaiset, sitten yhdessä Kankaan ja Söörmarkun koulukkaat. Kevään lakkautusten jäljiltä kouluja on enää kolme. Noormarkussa kaikki koululaiset käyvät kirkossa sekä kevällä että syksyllä, aloittamassa ja lopettamassa lukuvuoden. Yläasteelaiset olivat jumiksessaan jo edellispäivänä. Ja on todella hienoa, että näin muistutetaan nuoria elämämme kalleimmasta asiasta: Mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka voittaisit omaksesi koko maailman, mutta saisit sielullesi vahingon.

Viikon ajan pidetty sotaveteraanien leiri Hakoniemessä myös päättyi tänään perjantaina. Monien peruutusten jälkeen leireilijöitä löytyi yhdeksäntoista. Eva Huuhka oli hyvänä ohjelman suunnnittelijana ja johtajana. Itsekin olin mukana, mutta monilta muilta toimilta ehdin vain aina käymään, kuten eilisessä seurahetkessä yhdessä Kalevi Mäkisen kanssan, joka puhui myös evankeliumia puhuttuaan edellispäivänä tuomarina lakia eli perintöasioista. Ohjelmassa oli monia kilpailuja, saunomista ja ennen kaikkea Hakonimen tunnetusti erinomaisen ruokapöydän antimia.

Toyota Corolla on käymässä vanhaksi yli 200.000 kilometreineen. Koko viikon se on ollut korjaamossa ja tänään sen sai hakea takaisin entistä ehompana. Sillä sitten kävin parturissa hoviparturillani Ritva Laineella Isojoella, josta palatessa Honkajoen puolella sain todeta Reino Penttisen puheiden totenmukaisuuden, kun metsästä löytyi vaikka mitalla mustikkaa. Näkyi puolukoitakin olevan runsaasti kypsymässä. Reiska poimisi samassa ajassa kuin mitä nytkin sain hyvä jos pari litraa ämpärillisen tai kaksi.

MM-kisat Berliinissä kääntyvät lopulleen. Neljällä keihäsmiehellämme kävi parempi onni kuin eilisen päivän Evilällä, joka putosi loppukilpailusta tuloksella 801, jolla yksi pääsi mukaan ja kaksi putosi. Mutta Evilä ei pudonnut edes sentin takia, vaan ensimmäinen yliastutuksi tuomittu riittävän putuuden omannut hyppy tuomittiin yliastutuksi ilmeisesti vain millien johdosta, koska TV:ssä ainakaan ei vahassa näkynyt minkäänlaista jälkeä piikkarista. Niinpä keihäsmiehistä sentin turvin huonoimpana loppukisaan selvinnyt Ruuskanen sanoikin kerrankin olleen tuuria, jota monta kertaa aiemmin onkin häneltä puuttunut, onhan hän vasta ensimmäisissä arvokilpailuissaan. Karsinnan vaikeutta kuvastaa sekin, että kolme suomalaista keihäsmiestä jäi alle 80 metrin, ainoa sen ylittäjä oli kuumeileva Tero Pitkämäki. Toiveet ovat korkealla, kai nyt joku neljästä onnistuukin loppukilpailusssa.

Politiikan kummisetänä ja rahoittajana esiintynyt ja Nova Groupin konkurssiin ajanut Arto Merisalo kertoo itsestään päivän Apu-lehdessä, jossas ei vielä tiedetä mitään siitä, että Arto-poika on vangittu epäiltynä konkurssirikoksista. Eikä tämä pohjalla käynti ole hänelle suinkaan eka kerta. Näin nämä rahoitussotkut saavat päivä päivältä ikävämpiä piirteitä-

Timo Soinillakin on asiaa, kun StoraEnso lopettaa taas tehtaitaan. Timo kiittää ruotsalaisia viisaudesta, kun eivät kansanäänestyksellä lähteneet yhteiseen euroon. Nyt he sitten ovatkin kilpailukykyisempiä kuin esim. me suomalaiset. Meiltähän tosin ei edes asiasta kysytty, herrat ne vaan päätti euron ottamisesta. Näin meillä ja näin Ruotsissa.

Ei kommentteja: