lauantai 22. elokuuta 2009

45-vuotisluokkakokous

Mynämäen eläkkeellä olevan nimismiehen Erkki Virpin ansiota suureksi osaksi on, että me Sevio-opistosta v.1964 ylioppilaiksi päässeet olemme kokoontuneet jo useita kertoja vähintäin viiden vuoden välein. Niinpä tänään oli vuorossa 45-vuotistapaaminen. Edellinen viisi vuotta sitten oli Tampereella.

Nyt meitä 29 elossa olevasta oli paikalla juuri yli puolet eli 15. Seitsemän on jo joukoistamme poissa, viisi miestä ja kaksi naista, vaikka kaiken kaikkiaan tyttöjä on ollut enemmistö. Eikä urheilemisellakaan ole ollut merkitystä, sillä kolme on ollut aktiiviliikkujia, yksi jopa voimistelunopettaja.

Itse en ole ollut mukana kuin kaksi kertaa aiemmin, mutta hyvin kaikki olivat tunnettavissa. Kun Virpin Erkillä oli kuvia alkuaikojen tapaamisista, niistä ei niinkään helposti ollut kaikkia tunnistettavissa. Suurin osa meistä paikalla olijoista kuudesta miehestä ja yhdeksästä naisesta ei ollut paljoakaan muuttunut - ainakaan viiden vuoden takaisesta kokoontumisesta.

Kiertoajelun aikana eri asuntoaluilla muualla asuvat ihmettelivät Kankaanpään keskusta-alueen kehittymistä. Pettu-Eerikissä kävimme syömässä ja iltaa istuimme muistelusten merkeissä Kuntoutuskeskuksessa, jossa yöpyjät majoittuvat. Kankaanpäässä asuvia meistä oli paikalla neljä, yksi Turussa professorina toimiva Raimo Salokangas sai yösijan veljensä luona Leppäruhassa ja kotiin yksi menijöitäkin oli.

Monen eri alan ihmisiä porukkaamme mahtuu, opettajia oli suurin määrä, neljä. Pysyvämmin työelämässä kiinni olimme enää vain me professorin kanssa. Näin muistan olleen puheen myös viisi vuotta sitten, ettemme kumpikaan silloinkaan olleet hellittämässä. Muilla taisi olla jo silloin se mieli, että eläkeiän täytyttyä on hyvä siirtyä pois vakinaisemmasta työstä. Kaikki olivat suurin piirtein tyytyväisiä elämäänsä ja elämäntyöhönsä ja myös lapsiinsa. Vain poikamies Simo Lahnanperä ja minä taisimme olla lapsettomia.

Lämminhenkiselle yhdessäololle toivottiin jatkoa esim. jo kolmen vuoden päästä, vaikka viisikymmenvuositapaamiseen ei siitä sitten olekaan enää kuin pari vuotta. Kokouspaikaksikin sovittiin Helsinki, josta pääkaupunkiseudulta nytkin oli mukana kolme: STT:n toimittajana toiminut Heli, valtion virastoissa johtavissakin tehtävissä ollut Marja-Leena ja Neuvostoliittoa voimakkaasti rakentamassa ollut Kallu (Kalevi).

Ei kommentteja: