sunnuntai 16. elokuuta 2009

Maratonista selvittiin kuin selvittiinkin

Yhtä vaille kolmekymmentä Helsinki-City Marathonia on sitten takanapäin. Harvemmin on ollut niin tuskien taivalta, mutta eipä ennen ole kulunut niin paljon aikaakaan. Kun viime vuonna tuli siihen asti ylivoimaisesti heikoin aika 4.12.03, niin nyt tuli lisää puoli tuntia eli 4.44.44. Helppo muistaa niin kuin Haku-Veikonkin olympiakultamitalihiihto Oslossa 3.33.33.

Niin kuin etukäteen pelkäsin, lyhyet kympit lenkin ja kipeä kantapää eivät suoneet muuta. Nytkin sai taistella, ettei tullut jätettyä juoksemista ja siirtyä kävelyyn. Sen tein vain yhdellä juottoasemalla ja sitten runsaan kahden kilometrin päässä maalista Tilkan kovassa nousussa. Ajattelin, että mäen päälle päästyä on juostava perille ja niin teinkin. Siihen asti oli ollut jatkuva virta ohi menijöistä, ainoat ohittamani pitkään matkaan olivat vain kävelijöitä. Lopun 2 km sain sitten ohitella ja näin jäi hyvä fiilis päällimmäiseksi. Niinpä kuuluttaja totesi maaliin tullessani, että varmaan nyt joka kerran mukana ollut on mukana jälleen vuoden päästä. Ja siihen on vastattava myöntävästi. Onhantiedossa oikein juhlajuoksu järjestyksessään kolmaskymmenes ja joka kerta mukana olleita muistetaan taas jollain erikoistavalla. Mitä keksinevätkään, kun ei enää arvonimiäkään voi antaa, kun on jo maratonneuvos ja kunniamaratonneuvos annettu.

Ilmeisesti kaikki muutkin kaksi tusinaa joka kerran loppuun juossutta ajattelevat samoin ja meistä kaikki kynnelle kykenevät olivat varmasti nyt mukana ja samoin ensi vuonna. Satakunnasta meitä on kolme ja kaikilla meistä näyttää olevan ongelmia. Kovia aikoja juossut ja vielä v.2007 3.30.33 ajan saanut KankU:n nimissä monta SM-mitalia voittanut Pertti Gustafsson joutui tyytymään aikaan 5.13.43, mutta oli onnellinen maaliin pääsystä. Nakkilan Vireen Kalle Lempainen on myös vielä v.2006 juossut alle 4 tunnin, viime vuonna meni 5.30.01 ja nyt 4.57.13. Näin olin Satakunnan joka kerta mukana olleista ykkönen, joskaan tällaisella kilpailulla ei ole merkitystä.

Maratonille oli taas ilmottautunut yli 6.000 juoksijaa. Tunnelma oli mukaansatempaava, vaikka juoksu olikin vaikeaa. Olimme matkassa Reima Lautaluoman kanssa. Hänkin pääsi läpi määräajassa saaden noteerauksekseen 6.06.26. Kotona olimme vasta aamuyöstä kello kahden jälkeen, minulla kova työpäivä edessä. Mutta siitäkin selvittiin, kaksi jumalanpalvelusta ja kaksi kastetta Ella Carolla ja Joanna Melina oli tämän pyhäpäivän saldo.

Ei kommentteja: