torstai 18. maaliskuuta 2010

Hallitsemisen vaikeus

Saksassa liittokansleri Angela Merkel vaatii kymmenien miljoonien lainapakettia maan talouden saamiseksi tasapainoiseksi ja tietysti oppositio ihmettelee ja vastustaa.

Sama malli on Suomessa, hallitus tasapainottaa alijäämäistä budjettia ennätyssuurella lainanotolla lamasta selviämiseksi.

Yleisradion rahoituksesta väännetään kättä kaikkien puolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajien kesken juuri tänään, kun ministeri Linden ei hyväksynyt parlamenteerisen työryhmän esitystä kaikille asuntokunnille tulevasta yle-maksusta.
Valtaapitävillä on siis vaikeuksia valtion rahojen riittävyydestä, mutta silti kynsin hampain pidetään kiinni hallituspaikoista. Samoin oppositiopuolueet arvostelevat nykyistä taloudenmenoa tehden välikysymyksiä hallituksen kaatamiseksi ja itse pääsemiseksi maan päättäviksi hallituspuolueiksi pelkäämättä vastuuseen joutumista.

Jotkut jopa puhuvat ennenaikaisista eduskuntavaaleista, mutta viimeistään vuoden päästä huhtikuun lakisääteisissä eduskuntavaaleissa ratkaistaan myös tulevan hallituksen pohja, joka riippuu äänestystuloksesta. Näin äänestäjät ratkaisevat tulevan maamme rahojen riittämisen ja suuntaamisen hyvinvointimme säilymisen takaamiseksi.

Me perussuomalaiset olemme myös valmiita hallitusvastuuseen. Timo Soini on jo puhunut sisäministerin salkusta. Näin saataisiin uusia vaihtoehtoja maamme hallituskuvioihin, jotka varmasti olisivat tervetulleita. Politiikassa ollen ei myöskään vastuuta tule välttää. Niinhän SMP:n aikanakin olimme jopa kahdesti hallituksessa ja juuri poisnukkunut Urpo Leppänen oli yritteliäs, ennakkaluuloton ja idearikas työllisyysministeri, joka teki monia uusia uria aukovia päätöksiä. Ei ennen eikä hänen jälkeensä ole nähty sellaista työministeriä. Nyt Urposta ei enää puhutakaan kuin pelkkää hyvää, vaikka aikanaa ei haukutumpaa miestä ollut kuin Urpo!

Ei kommentteja: