sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Kunnan palvelukoteja

Aloite Kankaanpään kaupunginvaltuuston kokouksessa 19.4.2010

Ehdotamme myös vanhusten palvelukotitarpeen kertaheittoista kuntoonlaittamista niin kuin teimme lasten päivähoitopaikkojenkin suhteen rakentamalla keskitetyn neljän ryhmän päiväkodin. Niinpä tämä vanhusten hoivapalveluiden saaminen liittyykin kiinteästi lasten päiväkoteihin, sillä myös hoivapalvelupaikoista on yhtä kipeä tarve kuin päivähoitopaikoistakin.

Vanhuksia joudutaan pitämään terveyskeskuksen vuodepaikoilla ja sijoittamaan kalliisiin yksityisiin palvelukoteihin. Kankaanpäässä on jo vuosia ollut valmiina tontti ja piirustukset Kanervakodin yhteyteen rakennettavalle yhtä monipaikkaiselle lisärakennukselle kuin nykyinenkin. Valitettavasti hallitusvalta on suuressa viisaudessaan päättänyt, ettei RAY nykyisin enää kuten aiemmin anna avustuksia tällaisten laitosten rakentamiseen, vaan nuorisosäätiöille kyllä saa jakaa rahaa. Niinpä rakennusavustusta ei monista yrityksistä huolimatta ole saatu edes ARA:lta (Valtion asuntorahasto). Mistä löytyisi tarvittavia suhteita, ylijohtajana on Hannu Rossilahti ja hallituksen puheenjohtajana Harri Hiltunen.

Mutta niin kauan kun ei ARA:n rahoitusta saada, voimme itsekin tehdä paljon varsinkin nyt, kun uuden päiväkotirakennuksen jälkeen vapautuu kolme päiväkotia. Ne sijaitsevat keskustassa laajojen kerrostaloaluiden lähellä, joten niiden muuttaminen vanhusten palvelukodeiksi pidentäisi myös ympäristön kerrostaloissa asuvien vanhusten asumismahdollisuuksia omissa kodeissa, kun he saisivat nauttia esim. ruokapalveluista näissä perustettavissa palvelukodeissa nykyisissä Alpinkadun, Torikadun ja Jämin melko hyväkuntoisissa päiväkodeissa.

Kunnia-asiamme on huolehtia myös ikääntyvän väestömme hyvinvoinnista ja tarvittavien palveluiden saamisesta, kun jo nyt Vanhustentalosäätiöllä on tarjolla riittävästi varsinaisia asuntoja. Niinpä ehdotamme vapautuvien päiväkotien muuttamista vanhusten ja muiden tarvitsevien esim. invalidien palvelukodeiksi.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Ei kommentteja: