keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Voi Mauria

Tuttu sanonta "Mauri on tehnyt tehtävänsä, Mauri saa mennä" tulee väkisinkin mieleen hallituksen energiapakettipäätöksistä. Gallupeissa yli puolet kansasta vastustaa kuolemanvaarallisen ydinenergian lisäämistä, kuitenkin Mauri Pekkarinen esittään kahden jättikokoisen ydinenergialaitoksen perustamista voisi jopa sanoa vastoin omaa pohjimmaista ajatustaan. Onhan hän usein tunnustanut ydinvoimalaitosten vaarat ja tietää jopa kepulaisista yli puolen olevan vastustavalla kannalla. Mutta totta on sekin vanha sanonta, että valta turmelee.

Moneen kertaan on tuotu esiin ydinenergian kaikki haittapuolet. Se on vanhentunutta, josta muissa maissa pyritään eroon. Kun muka väitetään sitä puhtaaksi energiaksi, on se päinvastoin kaikkea muuta, jo uraanin louhiminen on terveydelle vaarallista, ydinvoimaloiden turvallisuusriski on aina ihmisjärjelle hallitsematon, vaikka Mauri poika vakuuttaakin meidän suomalaisten voimaloidemme olevan täysin turvallisia. Mihin hän sen perustaa. Emmehän me edes osaa tehdä voimaloita, vaan ne ovat tuontitavaraa. Ne eivät siis edes suuremmin työllistä kotimaista työvoimaa. Olkiluodossa rakenteilla olevan voimalan valmistumisesta ei kukaan tiedä muuta kuin että se on vuosia myöhässä. Ydinjätteen tuhansia vuosia kestävästä säteilyvaarallisuudesta puhumattakaan. Onko meillä moraalista oikeutta jättää jälkipolville tällaista perintöä.

Hallituksen uusitiutuvien energioiden paketti sen sijaan on mitä kannatettavin. Ja juuri tälle rajattomat kasvumahdollisuudet omaavalle alalle meidän tulisi myös innovaatiotamme ja tuotantoamme kehittää. Jo oma tuotanto työllistää kymmeniä tuhansia täysin päinvastoin kuin ydinvoima, ja kehittyneen teknologian vientimahdollisuudet ovat rajattomat. On vain kysymys siitä, kuka ensinnä ennättää ja kenellä on kehittyneimmät tuotteet.

Kokoomuksen kylmyyttä ja meidän ihmisten turvallisuudesta piittaamattomuutta tulee eniten ihmetellä. Kylmä rahako saa kaiken ratkaista. Jopa meppi Eija-Riitta Korhola jopa valittaa hallituksen risupakettilinjasta, vaikka juuri siitä on löydettävissä tulevan energiatarpeen ratkaisut. Aurinko, tuuli, vesi, maanlämpö, säästäminen, kyllä mahdollisuuksia löytyy!

Ei kommentteja: