perjantai 7. toukokuuta 2010

Miten ehtii ja jaksaa kaikkeen

Vanhan kuuluisan Hamletin kysymyksen ollako vai eikö olla voisi näin kesän korvilla pukea muotoon ehtiäkö vai eikö ehtiä kaikille kesän retkille ja matkoille. Näin siitä huolimatta, etten enää kesäkuun alusta ole vakityössä, työssä ollessa ei voisi ajatellakaan kaikkia edessä olevia matkoja.

Mitä siis olisi edessä. Toukokuun 14. perjantaipäivä tarjoaisi Noormarkun lähetysystävien matkan lähetyssihteerimme Ritva Mustajärven kotiseudulle Saloon. Illalla olisi välttämätöntä olla Vammalassa Israelin Ystävien Satakunnan piirin kokouksessa, jonne Salon matkalta ei ehdi.

Veikko Vennamon elämäntyön kunnioittamiseksi paljastetaan Lapinlahdella Vennamon elämäntyön karjalaisten asuttamisen muistomerkki 22.5. Sulo Ylikoski lapsuuden kaveri Kauhajoelta järjestään tilaisuuteen kaksipäiväisen matkan, jonne tänään hänet nähdessäni toripäivillä ilmottauduin.

Inkerin kirkon seurakuntiin Karjalassa teemme Noormarkun seurakunnasta neljän yöpymisen retken 28.5. - 1.6. Käymme Petroskoissa, Kontupohjassa, Sodderissa ja Tsalnassa. Yövymme rajanpinnassa Ruskealan kirkolla mennen tullen ja varmaan ehdimme kiertoajelulle Sortavalaan.

Heti 2. kesäkuuta on sitten sotainvalidien Satakunnan piirin kesäjuhla Luvian Laitakarissa. Ja jatkoa seuraa taas seuraavana päivänä 3.-4.6. valtuustoseminaarilla Viking Amorellalla Turku-Tukholma-Turku.

Veteraanikansanedustajat eli entiset kansanedustajat kokoustavat tänä alkukesänä Torniossa 9.6. ja hallituksen jäsenenä läsnäolo tietysti suotavaa. Sihteerimme Markus Aaltonen on järjestänyt matkan Tverin Karjalaan 18.-22.8. ja se sattuu sikäli sopivasti, ettei silloin olisi muuta kuin lupaus tuurata Siikaisten kirkkoherraa, joten ajankohta on melko sopiva. Edellisviikonloppuna näet on lauantaina 30. Helsingin City-Marathon ja 30.osallistumiskerta ja samoin Porissa PerusSuomalaisten puolueneuvosto, johon pääsen mukaan sunnuntaina pitämään hartauden, kun maraton vie lauantaipäivän.

Suomen Lähetysseuran Lähetysjuhlat on Varkaudessa 11.-13. kesäkuuta ja sinne teemme retken Noormarkusta ja Poristakin, onhan Pori seuraavan kesän lähetysjuhlapaikkakunta.
Heti seuraavalla viikolla 14. päivä Kankaanpään Sotaveteraanit tekevät tutustumisretken Sastamalaan ja varsinkin uusittuun Pyhän Olavin kirkkoon. 15. päivä on veteraanien seutukunnnallinen kirkkopäivä Huittisissa, jossa olen ehtoollisavustajana. Kesäkuussa tuurailen lisäksi parina viikonloppuna mm. juhannuksena Jämijärven kirkkoherra Osmo Tahvanaista.

Jokakesäiset kesän huippuhetket eli Herättäjäjuhlat ovat nyt Kiuruvedellä 9.-11.heinäkuuta. Seuraavana viikonloppuna on puolestaan Herännäisjuhlat Luvialla. Timo Soinin vierailu Kankaanpäässä niin torilla kuin seurakunnan tilaisuudessa on torstaina 29.7. ja 31.7. Lavialla.

Elokuussa ovat vuorossa ensin 9.-13. Sotainvalidien ja 16.-20. sotaveteraanien leirit Hakoniemessa. Ruotsi-Suomi-maaottelun päätöspäivään Helsingissä tehdään Kankaanpään Urheilijoiden toimesta matka 28.8. Tässä siis jotain kesän ohjelmasta, helpotuksesta saa huokaista, kun kesä on ohi, mutta tuskun helpottaa silti, lähestyväthän eduskuntavaalit koko ajan.

Ei kommentteja: