maanantai 21. kesäkuuta 2010

40% - 9,8%

Kaksi prosenttilukua saman päivän lehdestä, 40 kauhistaa, 9,8 ihastuttaa. Miksikö?

Välisuomen sanomalehdet ovat kyllä lyöneet pahemman kerran kirveensä kiveen julkaistuaan mukamas tutkimuksen rattijuoppona ajaneista. En usko millään, että joka neljäs suomalainen olisi ajanut autoa päihtyneenä. Ensinnäkin kuinka monta prosenttia yleensä edes juo ja kuinka monta prosenttia edes ajaa autoa. Itse lukeudun siihen prosenttilukuun, joka ei koskaan ole juonut eli absolutisteihin, näin ollen en ole myöskään voinut olla rattijuoppo, vaikka autoa ajankin.

Olen myös PerusSuomalainen, joista Sunnuntaisuomalaisen kyselyn mukaan 40% olisi autoillut päihtyneenä. Ei VOI pitää paikkaansa tämäkään tieto, vaikka emme välttämättä täysin puhtoista porukkaa olekaan. Omalta osaltanikin täytyy tunnustaa, että aina eivät nopeusrajoitukset tunnu olevan kohdallaan ja niin niitä tulee ylitettyä, joskus kovalla kiireellä, joskun hyvällä tiellä yksin ajellessa ilman muuta liikennettä esim. 60 tai 80 km rajoitukset eivät tunnu tarkoituksenmukaisilta. On sitten aiheesta sakkojakin tullut eikä ole kerskaamisen aihe kerran tapahtunut ajokortin kuivumassakaan oleminen, kahden vuoden sisällä kun tuli neljäs sakko!

Mutta että näin yleisesti ajeltaisiin rattijuoppoina edes joskus elämän aikana on täysin uskomatonta. Eiköhän päihtyneenä rattiin tarttuminen nyt kuitenkin jos mikään mielletä yleisesti täysin sopimattomaksi ennen kaikkea muuta liikennettä vaarantavaksi ja siksi uskon vain hyvin harvan ajavan humalassa, ne jotka ajavat voivat sitten ajaa useimminkin, mutta ei se kasvata humalassa ajavien prosenttilukua.

9,8% on puolestaan korkein gallup-lukema, joka on mitattu PerusSuomalaisille. On muuten täsmälleen sama luku joka on viimeisissä vaaleissa ihka oikeasti toteutunutkin. Timo Soinin johdalla EU-vaaleissa kannatus nousi 9,8%. Saas nähdä ken elää, mitä lukemia tarjoavat ensi huhtikuun edeuskuntavaalit itse kullekin puolueelle.

Ei kommentteja: