tiistai 22. kesäkuuta 2010

Loanheitto alkanut

Pitkään poliittisissa kiemuroissa mukana olleena ei ole mitään uutta edellisessä kirjoituksessa mainitsemani Sunnuntaisuomalaisessa ollut tieto PerusSuomalaisten mukamas ennätysmäisestä rattijuoppouslukemasta. Se on tuttua menneiltä vuosilta.

Ehkä räikein tapaus oli juuri ennen v.1983 vaaleja meillä Satakunnnan piirissä. Fiilis oli todella hyvä, esim. Porissa työväenopiston luentosali oli täysin riittämätön eläkeläisten lapatessa sisään oven täydeltä, kun Veikko Vennomon kanssa olimme puhumassa mm. tapahtuneesta eläkeläisten pettämisestä.

Mutta pettäminen tulikin ihan lähelle, kun ehdokaslistallamme ensimmäisenä aakkosten mukaan ollut talousneuvos ilmoitti viimeisellä viikolla pettyneensä smp-läisiin ja kehoitti äänestämään määrättyä demariehdokasta. Ilmotus oli jätetty myös paikallislehtiin, josta saimme kuitenkin heti vihin ja pystyimme torjumaan tämän provokaation jopa samoissa lehdissä.

Seuraus oli vain se, että talousneuvos ei tullut tietenkään valituksi, joka muuten olisi ollut mahdollista, kun saimme Satakunnasta kaksi paikkaa ja toinen ehdokas meni läpi 1.600 äänellä. Jos Noormarkun neuvos olisi ollut hiljaa, hän listan ensimmäisenä olisi hyvinkin noussut toiselle sijalle. Samoissa vaaleissa esimerkiksi Liisa Arranz tuli valituksi Uudeltamaalta listan ensimmäisenä aakkosten mukaan, äänestäjät kun eivät välttämättä tunteneet ketään ehdokasta ja kuitenkin halusivat äänestää smp-läisiä.

Talousneuvos onneksi tyytyi pikkurahaan, hänen neuvoksen arvonsa maksajaksi näet kävi tämä demariehdokas. Läpimenneenä neuvos olisi voinut tehdä paljon kovempia kauppoja, mutta onneksi hän paljastui jo ehdokkaana ollessaan. Ei muutenkaan kannata juosta titteleiden perässä. Meillä on niistä karvaat kokemukset, kun ensimmäinen SMP:n Satakunnasta valittu kansanedustaja v.1970 oli agronomi ja hänestä tuli kansalta äänioikeuden vieneen v.1972 presidentin poikkeuslain taakse siirtynyt seteliselkärankainen räikeiden ostopuuhien ja SMP:n eduskuntaryhmän hajoittamisen seurauksena.

PerusSuomalaisten kannatus herättää tietysti myös vastustusta ja "räämästys" on siis jo alkanut! Hyvä onkin muistaa myös Veikko Vennamon aina tähdentämää varoitusta aivan viimehetkien provokaatioista ja varoittaa äänestäjiä uskomasta niihin. Nythän ei siis kylläkään ole vielä niitä viime hetkiä, kun ei saatu syysvaalejakaan.

Ei kommentteja: