lauantai 3. heinäkuuta 2010

Aurinkoa

Tänään on aurinko paistanut. Todelliset kesähelteet ovat saapuneet ja parempaa vain on luvassa. Huomenna sunnuntaina jopa 30 astetta. Mutta kyllä kesällä lämmintä saa olla, ei sitä koskaan Suomessa liikaa ole.

Koskelan Jarin ja Penttisen Reinon kanssa olimme Tampereella Ratinan kentällä katsomassa veteraanien SM-kilpailuja. Me kaksi jalkavaivaista Jallun kanssa olimme katsomon puolella, kun Reiska juoksi mitaleille. Tuli niitä muitakin mitaleita Kankaanpään Urheilijoille, mutta palataan niihin huomenna, kun kolmipäiväiset kisat päättyvät silloin.

Istuimme jonkin tunnin Jallun kanssa katsomossa auringossa ilman paitaa ja seuraukset näkyvät nyt illalla. Auringonpaisteen puolella ollut iho punotaa ja kuumottaa, kun ei ole aiemmin enempää tullut oltua auringossa. Miten lie Jallun laita, hän kyllä oli talvella yli kuukauden Kanarialla, joten rusketusta taitaa olla hänellä ennestään. Jalkavaivoihin hän on saanut apua kuuluisan Sakari Oravan puukosta, joten ensi kesäksi on odotettavissa jälleen täysipainoista juoksemista kun hän kaiken lisäksi pääsee vaihtamaan sarjaakin 55-vuotiaisiin.

Veteraaneilla on merkittävää aina viiden vuoden välein tapahtuva sarjaan vaihto, saahan silloin olla nuorimpana jopa viisi vuotta vanhempien kanssa samassa sarjassa. Ja vanhemmiten ikävuosien lisääntyminen näkyy vääjäämättömästi tuloksissa. Itsekin menen kantapää-leikkaukseen akilliksen korjaamiseksi syksyllä, kun ensin on juostu 30. kerran Helsingin City Marathon. Näin ensi vuonna pitäisi olla sitten jalkavaivoista vapaana parempi kunto, jotta voisi itsekin osallistua veteraanien SM-kisoihin.

Aurinkoa on siis jatkossakin saatavissa, koko ensi viikoksi on luvattu kaunista ja lämmintä. Nyt on otettava kaikki talteen auringon C-vitamiinista, tulee se vielä pimeä syksy ja talvikin.

Ei kommentteja: