sunnuntai 22. elokuuta 2010

Lauantaitori

Torstain toripäivä Kankaanpäässä kokoaa varsinkin kesäaikana kansaa torintäyteisesti. Voipa jopa sanoa torstaitorin olevan se Kankaanpään brändi, josta paikkakunta tunnetaan. Ja tätä kansanjuhlaa kannattaa vaalia, uhkakuvia on monia, torikauppiaat ja myös torilla kävijät ovat ikääntymässä, mistä saadaan nuoria jatkamaan tätä halki vuosikymmenien kestänyttä ykköstapahtumaa Kankaanpäässä.

Torstaitorin lisäksi on sen rinnalle kesäajaksi yrittäjien toimesta nostettu myös lauantaitori, joka sekin on saanut mukavasti kävijöitä. Mutta kun tänään olin menossa torille, olikin se voisi sanoa autio ja tyhjä. Kesken hienon kesän ja vain viikkoa ennen taas torin täyttäviä taideviikon tapahtumia torimyynti olikin lakkautettu, vaikka elämme parasta syksyn sadon korjuu- ja myyntiaikaa.

Ei tällaisella brändäyksellä mennä eteenpäin. Kyllä kesätoria on pidettävä koko elokuu varsinkin kun kesämme on jatkunut lämpimänä ja kauniina. Myös torikauppiaat olisivat mielellään paikalla semminkin kun lauantaisin ei paikoista peritä maksua.

Paljon on puhuttu torin uusista järjestelyistä liikennettä vaikeuttavine kivipylväineen. Uusin ongelma on parkkipaikkojen etsiminen Leppäsen korttelin rakennuttua. On ehkä totuttu liiankin hyvään eli autolla on päässyt aina sinne minne on halunnut. Nyt toripäivänä on käveltävä vähän kauempaa, suhteellisen läheltä kyllä löytää autolleen pysäköintitilaa.

Ei kommentteja: