perjantai 20. elokuuta 2010

Vaalivoitto!

Jari Tervo, kirjailija, tarkastelee Uuden Suomen blogissaan eduskuntavaalien tulosta ja tulevaa hallitusta. Hän otsakoi kirjoituksensa samoin kuin tässäkin blogissa, vain sillä erotuksella, että hänellä on kysymysmerkki, kun tässä on huutomerkki. Itse en usko tarvittavan kysymysmerkkiä, vaan vaalien jälkeen voidaan vaalituloksen jälkeen vetää huutomerkki!

Tervo lähtee tarkastelussaan PerusSuomalaisten vaalivoitosta havoinnoituaan yleistä ilmapiiriä, keskusteluja, kirjoituksia ja galluppeja. Hän veikkaa aivan samoin kuin Timo Soinikin Perusässille 15 kansanedustajaa ja samalla hallituspaikkaa yhdessä kokoomuksen ja demareiden kanssa, sillä eihän nyky-Suomessa voida vaalivoittajia jättää syrjään niin kuin aiemmin. Esim. Johannes Virolainen kysyi aikanaan Ilkka Suomiselta, mitä kokoomus tekee vaalivoitollaan, eihän Neuvostoliitto hyväksy puoluetta hallitukseen. Onneksi nämä suomettumisen ajat ovat takanapäin.

Tervon kirjoitus poiki yli viisikymmentä kommenttia. Niissä pohditaan samoin tulevaa vaalitulosta ja hallituspohjaa. Aika monet ovat samoin kuin Tervo PerusSuomalaisten tuntuvan vaalivoiton kannalla. Hallituspohjastakin ollaan paljolti samaa mieltä, tietysti myös muita vaihtoehtoja nähdään mahdollisiksi. Erityisesti pelätään Perusässien pääsemistä hallituksen vaa´ankieleksi. Toiset haluavat esim. Soinille työministerin salkkua puolueen tuhoamiseksi. Arvellaan lisäksi, mistä löytyisi perusSuomalaista ministeriainesta Timon lisäksi.

Kommentoin myös keskustelua siten, että onhan meillä jo nyt kokenutta ministeriainesta entisessä liikenneministeri Raimo Vistbackassa (jonka nimi osataan kirjoittaa lähes yhtä monella tavalla kuin Ben Zyskowiczinkin nimi) ja jonka poliittisena sihteerinä sain toimia liikenneministeriössä. Itse veikkaan kyllä paikkaluvun alkavan numerolla 2 ja olevan kaksinumeroisen eli laitetaan jopa paremmaksi kuin Veikko Vennamon aikana.

Tärkeintä kuitenkin on käydä ensin vaalit. Se ratkaisee paikkajaon ja siltä pohjalta sitten kootaan hallitus yhteisen ohjelman pohjalta. Eikä todellakaan nykyisen lähes toimitusministeriön asteelle juuttuneen hallituksen jäljiltä ole helppoa lähteä tervehdyttämään maamme taloutta ja maksamaan kymmenillä miljardeilla kasvatettua velkataakkaa. Mutta kyllä PerusSuomalaiset ovat valmiita vastuuseen, jos kansa sen osoittaa vaalituloksella haluavansa.

Ei kommentteja: