tiistai 21. syyskuuta 2010

Käy edelleen kuumana

Näin vaan päivä päivältä mediaa hallitsee puoluerahoitus. Tänäänhän oikeuskansleri Jonkka oli eduskunnan perustuslakivaliokunnan kuultavana ja TV:n haastateltavana. Myös apulaisvaltakunnan syyttäjä Kaskeala antoi lausunnon vaalirahoituksesta, maan tavasta kymmenien vuosien ajalta.

Jonkka ei voinut todeta kausaalista syytä Vanhasen eroilmoitukseen ja hänen vaalirahoituksestaan järjestettyyn ylimpien lainvalvojien keskusteluun vuoden lopulla, ajallinen syy-yhteys kyllä löytyy. Näin tuntuisi todennäköiseltä, ettei tämänsyksyinen jalkaleikkaus suinkaan ollut eroilmoituksen syy. Olisihan ollut koko maailmaan järisyttävä uutinen pienestä Suomesta, jos sen pääministeri olisi joutunut valtakunnan oikeuteen.

Perustuslakivaliokunta kuulee Jonkan jälkeen hoksaamatonta Vanhasta ja sen jälkeen pohtii asiaa ja päättää jatkotoimenpiteistä viileän puolueettomasti. Vaikka Vanhanen ei presidenttiehdokkaana olisikaan saanut suoraa tietoa Nuorisosäätiön antamasta kamppanjarahoituksesta, olisi hänen ainakin pitänyt HOKSATA pitkäaikaisena säätiön puheenjohtajana vallinneen käytännön rahojen syytämisestä kepulaisille politiikoille tosin vastoin säätiön sääntöjä. Olihan hän puheenjohtaja ollessaankin saanut säätiöltä vaalirahaa eduskuntavaaleihin kuten lukuisat muutkin kepulaiset ehdokkaat.

Mikä voi olla väärempää, kuin että RAY rahoittaa miljoonatolkulla Nuorisosäätiötä. Ja mikä itseisarvo on puolueen rakentamilla Nuorisosäätiön kerrostaloilla, eikö se kuuluisi paremminkin yhteiskunna toimialaan.

Keskustan uusi puolueluejohto pyrkiikin eroon näistä kiusallisista vaalirahasotkuista vakuuttamalla uuden aikakauden alkamista myös oman puolueensa piirissä. Uskokoon ken taitaa, eihän pääministerikään ole suostunut selvittämään 60.000 noussutta vaalirahoitustaan muuta kuin että seminaarilippuja on myyty, kun vaalirahoituslaki ei sitä vaadi. Jokatapauksessa on ollut kalliita lippuja, varmaan seminaarin anti on ollut sen mukainen?

Uusi puoluesihteeri Laaninen toivookin kansan unohtavan menneet ja katsovan tulevaisuuteen. Näin varmaan hänen kannltaan olisi parasta, mutta tulevaisuutta voidaan rakentaa vain menneisyyden pohjalta ja siksi kaikki epäselvyydet on perinpohjin tutkittava ja väärinkäytökset rangaistava. Vasta sitten voidaan lähteä eteenpäin. Eipä taida kunnian kukko laulaa varsinkaan kepulaisille. Onhan valtakunnaoikeus istunut tähän mennessä kolmesti ja aina on keskustasta löytynyt tuomittuja. Ei kai kepu sentään aina petä! Ainakaan niitä, jotka uskovat valtakunnanoikeuden taas kokoontuvan.

Ei kommentteja: