keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Miesten ja naistenkin asevelvollisuus säilytettävä

On hyvä, että päivän Satakunnan Kansan pääkirjoituksessa nostetaan esiin tärkeitä eduskuntavaalien aiheita. Kansan valtaenemmistön kannattama yleinen asevelvollisuus ja puolustusvoimien kehittäminen yleensäkin on yksi tällainen. Ja omaa paikallisväriään ja koko maakunnalle ratkaisevan tärkeää on varuskuntiemme toiminnan jatkuminen ja kehittäminen.

Uskon että yli puoluerajojen Satakunnassa vallitsee yhteinen tahto niin Niinisalon kuin Säkylän Huovinrinteen varuskuntien säilyttämisestä. Siksi on yhteisrintamassa torjuttava puolustusvoimien komentajan väläyttämä määrärahojen niukkuudesta johtuvat uudelleenjärjestelyt ainakin näiden varuskuntien osalta.

Uskon myös ratkaisevan tärkeää olevan uuden vaaleissa valitun eduskunnan ja hallituksen roolin. Satakuntaa on jo kaksi kautta peräkkäin onnistanut eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajan paikan saaminen, siitä on myös ensi kaudella pidettävä kiinni. Samoin puolustusministerin palli toisi vaikutusvaltaa. Myös PerusSuomalaiset ovat Timo Soinin ilmoittamana kiinnostuneita juuri tästä ministerin salkusta.

Riittävistä määrärahoista on myös pidettä kiinni yleisen asevelvollisuuden säilyttämiseksi. Onhan Suomen puolustuksen ja maanpuolustustahdon ydin kautta vuosikymmenien sotavuodet mukaanlukien ollut yleinen asevelvollisuus. Se yhdistää eri yhteiskuntaluokkia, antaa korvaamatonta itsetuntoa ja on monen nuoren miehen - nykyisin myös monen naisen - kunnia-asia. Muistakaamme vain itsenäisyytemme säilyttämisessä ansioituneiden sotiemme sankarivainajien, veteraanien ja sotainvalidien itsensä alttiiksi antanutta uhrautumista.

Ei kommentteja: