tiistai 7. syyskuuta 2010

PoSa puhuttaa

Kankaanpään kaupungin tasapainottamistoimikunnassa jouduttiin koskettelemaan vajaan kaksi vuotta toimineen Pohjois-Satakunnan peruspalveluliikelaitoksen eli PoSan tilannetta, josta esim. Karvian seminaarissa kuultiin laaja selvitys. Niinpä kokouksessa todettiin seuraavaa:

Kunnallistalouden tasapainon säilyttäminen edellyttää lähivuosina myös tiukkaa budjettipolitiikkaa niin kunnissa kuin kuntayhtymissäkin.

PoSa teki alijäämää vuonna 2009 n. 600.000 euroa ja vuodelle 2010 kuntien tilaus poikkeaa PoSa:n budjetista vajaa 2 milj. euroa. Yrityksistä huolimatta ei vielä ole aikaansaatu asiallista keskustelua PoSa:n ja sen omistajakuntien kesken niistä mahdollisista rakenteellisista tai muista vaihtoehdoista, joilla voidaan turvata kuntien toimintakykyinen talous ja PoSa:n toiminta.

Em. rakenteellisten toimintavaihtoehtojen selvittämiseksi Kankaanpään kaupunki valmistautuu antamaan konsulttitoimeksiannon ulkopuoliselle asiantuntijalle

Todettiin, että konsulttitoimeksiannon tulee sisältää seuraavat asiat:

- PoSan talouden tasapainon hakeminen pitkällä tähtäimellä
- tuottavuuden parantaminen
- rakenteelliset muutokset, jotka parantavat taloutta
- kuntien maksutason määräytyminen
- kunnilta perittävän tilaussopimukseen tarvittavan rahan keräämisperusteet

Oy Audiapro Oy:lle esitetään, että konsulttityötä olisi toteuttamassa vastuuhenkilönä Eero Laesterä, joka oli laatimassa Kankaanpään kaupungin talouden tasapainottamisohjelmaa.

Näin tutkitaan, olisiko PoSan rakenteissa jotain korjaamisen mahdollisuuksia, oma rajoituksensa on perustamissopimuksessa, jossa nykyisen lain mukaisesti semontooidaan kaikkien entisten viranhaltijoiden työpaikat viideksi vuodeksi.

Ei kommentteja: