maanantai 18. lokakuuta 2010

Homous on kaikkien huulilla

Elämme 2000-lukua. Maailma on muuttunut, meidän ei tarvitse juuttua Uuden testamentin aikaiseen maailmankäsitykseen patriarkkaalisine näkemyksineen. Jeesushan uudisti koko silloisen käsitysmaailman ja Luther jatkoi sanomalla, että kirkko elää ainaisessa reformaatiossa eli uudistuksessa. Kirkkoa vain pyrkivät hallitsemaan vanhoilliset, jotka omivat Raamatunkin itselleen ja tuomitsevat erilaisen käsityksen omaavat, vaikka Jeesus käski rakastamaan toinen toistaan. Niinhän arkkipiispakin tänään kehoittaa suvaitsemaan toisiamme.

Tärkeää olisikin äänestää seurakuntavaaleissa kirkkomme virallisen linjan kannattajia. Kirkkovaltuutetuthan valitsevat kirkolliskokouksen ja papit (paitsi kirkkoherran) ja välillisesti piispat. Kirkon tulevaisuus riippuu, että pystyisimme pitämään konservatiivit aisoissa. Heidän hyökkäyksiensä tuhoisuudesta olemme Päivi Räsäsen johdolla joutuneet homokeskustelun syövereihin kirkkomme onnettomuudeksi. Räsäsen TV-keskustelun lausuntojen hämmentäminä jo yli 20.000 on eronnut kirkosta.

Sanatarkan ja fundamentalistisen Uuden Testamentin tulkinnan mukaan Paavalin kirjeissä homous on tuomittavaa, mutta niin myös kaikki muutkin synnit, joita luetellaan leegio: vääryys, pahuus, ahneus, häijyys, kateus, murha, riita, petos, pahanilkisyys, korvaankuiskuttelu, panettelu, väkivalta, ylpeys, kerskailu, pahankeksiminen, vailla rakkautta ja laupeutta olevat. Jokainen löydämme tästä luettelosta itsemme, kuka siis on synnitön heittäköön ensimmäisenä kivellä. "Oi ihmiset toistanne suvaitkaa! Niin suuri, suuri on maa." (Eino Leino)

Ei kommentteja: