perjantai 26. marraskuuta 2010

Joulu - ilojuhla verraton

Teemme parast´ aikaa Kankaanpään Urheilijoiden jokavuotista ennen joulua joka kotiin jaettavaa lehteä, johon laadin mieliämme herkistävästä joulusta oheisen joulukirjoituksen:


JOULU on jotain niin suurta, ettemme täysin ymmärrä kaikkea siihen liittyvää tunnettamme, muistojamme ja odotuksiamme. Emme kyllin osaa kuvata kaikkea sitä hyvää, mitä joulu meille tarjoaa. Tekee mieli liittyä runoilija Uuno Kailaan lapsifantasioihin hänen kuvatessaan sanoja: "On olemassa hyvin paljon sanoja. Sanat elävät ja minä voin ne nähdä. Toiset ovat rumia ja toiset kauniita". Hyvien sanojen joukkoon hän liittää äidin ja kesän, varauksin myös isän. Me kaikki varmasti lisäisimme siihen joukkoon myös JOULUN.

Kansalliskirjailijamme Aleksis Kiven Seitsemässä veljeksessä mielemme ja koko olemuksemme valtaava JOULU tulee väkevästi esiin Juhanin JOULUYÖN puheessa: Öitä on monia, mutta JOULU on vain kerran vuodessa, ja sen tähden iloitkaamme nyt. Iloitse, sinä JOULUHUONE, iloitse koko Israelin maa! Tänä yönä, tällä hetkellä on tapahtunut suuri ihme Babylonin kaupungissa.

On erinomaista että vuosi vuodelta joulu valtaa mielemme ja saamme iloita JOULUN sanomasta, pienen Jeesus-lapsen syntymästä meidän vianalaisten ihmisten Vapahtajaksi. Tätä joulun ydintä kaiken sen ympärille rakennetun kirkkaiden valojen, värien, lahjojen, ruokien keskellä saamme sisäistää esimerkiksi kirkontäyteisissä Kauneimmissa JOULULAULUTILAISUUKSISSA laulaessamme sydäntemme pohjasta rakkkaita laulujamme.

Taas kaikki kauniit muistot/ mun tulee mielehen:/ lumivalkeat pellot, puistot/ ja juhla Jeesuksen.

JOULUYÖ, juhlayö/ päättynyt kaikk´ on työ,/ kaks´ vain valveill´ on puolisoa/ lapsen herttaisen nukkuessa/ seimikätkyessään,/ seimikätkyessään.

Luo köyhän niin kuin rikkahan/ saa, JOULU ihana!/ Pimeytehen maailman/ tuo taivaan valoa!/ Sua halajan, sua odotan,/ sä Herra maan ja taivahan./ Nyt köyhän niin kuin rikkaan luo/ suloinen JOULUS tuo!

Tämä tunto ja rukousmieli olkoon meilläkin valmistautuessamme vastaanottamaan JOULUN suurta ilojuhlaan. Aivan samalla tavalla myös Siionin virsien uudistaja Vilhelmi Malmivaarakin rukoilee: Juuri meille kylmenneille Jeesus avuks tullut on. Kiitä, kiitä Herraa siitä, usko vaikk´ oot mahdoton. Nyt on sulla, nyt on mulla, ILOJUHLA verraton.

Ei kommentteja: