perjantai 10. joulukuuta 2010

Vistbacka äimän käkenä

42 hengen eduskuntaretkellämme saimme kuulla myös kahta PerusSuomalaisten kansanedustajaa Raimo Vistbackaa ja Pietari Jääskeläistä. Timo Soini lähetti lämpimät terveiset, muttei päässyt tervehtimään, koska kutsuja sataa nyt jostain ihmeellisestä syystä tuhkatiheään ja nytkin Timo oli lähtenyt tapaamaan Egyptin suurlähettilästä.

24 vuoden kansanedustaja Raimo Vistbacka toi jykevät terveiset eduskuntaryhmältä ryhmän puheenjohtajana. Hän rauhoitteli hullaantumisesta suurista gallupluvuista arvioimalla, että jopa vain 8% kannatuksen edellyttämä 15 kansanedustajaa olisi hyvä saavutus, jo se kolminkertaistaisi nykyisen edustajamäärän. Itse Raimo joutui rohkaisemaan kannattajiaan silloinkin, kun gallup näytti 0,6%. Ryhmän ainoana kansanedustajana hän joutui olemaan kaksi kautta eli 8 vuotta, joten hän jos kukaan on nähnyt ja tehnyt kovan työn. Niinpä hän myös kertoi auttaneensa ihmisten asioiden hoidossa kaikkia puoluekantaan katsomatta ja tämä tieto on kulkenut eteenpäin. Hyvä kello kauas kuuluu. Ja senkin takia hänen kannatuksensa on pysynyt kovana.

Niinpä nykyinen menestys, kun tulijoita on valtavasti enemmän kuin ennen oli lähtijöitä, tuntuu oudolta ja vähän hämmentävältäkin. Mutta varmasti pitkän linjan taistelijasta myös hyvin tyydytystä tuovalta, onhan hän lopultakin päässyt joskus kirvestä kiveenkin iskevän osasta nyt voittamisen hedelmistä nauttimaan.

Eduskunnan asioista Rami pohti rahojen riittämistä, jos nykyinen EU-linja jatkuu, niin emme pysty enää säilymään pohjoismaisena hyvinvointivaltiona. Onko oikein, että kun Euroopan pankit ovat ensin rahoittaneet ja nauttineet voitoista, joudumme nyt takaamaan niiden lainoja ilman vakuuksia. Niiden, jotka ovat käärineet voittoja, pitäisi kantaa myös vastuunsa. Kun järjestelmän on luvattu muuttuvan v. 2013, on se myöhäistä. Olemme jo kerran maksaneet satakorvaukset, joudummeko nyt toisiin sotakorvauksiin. - Ikääntyvästä väestöstämme voimme selvitä kunnialla vain omaishoitoon panostamalla, se on puolueen vankkumaton linja.

Timo Soinin mentyä mepiksi hänen tilalleen tullut Pietari Jääskeläinen pääsi myös tervehtimään meitä suoraan suuren valiokunnna kokouksesta kiinnittäen huomiota myös ensi sijaisesti EU-maksuihin ja -lainoihin. Olemme EU:ssa yhtä mieltä vain yhdestä asiasta: artikla 125 mukaan ei ole toisien maiden auttamisen yhteisvastuuperiaatetta, vaan jokaisen maan tulee hoitaa omat velkansa. Keinoja kysyttäessä Pietari vastasi niitä olevan ainakin kolme: valtiot velkasaneeraukseen, ulos euroalueen rahaliitosta, Euroopan KeskusPankin setelipainot pyörimään uutta setelirahoitusta.

Kaiken kaikkiaan saimme tehdä erittäin onnistuneen tutustumismatkan ollen mukana myös täysi-istunnossa. Ja vaikka etuajassa ollen emme päässeetkään sisälle, niin onneksi löytyi kuitenkin yli puolen tunnin odottelun ajaksi ulkoeteinen. Paluumatkalla saimme sitten laulella joululauluvihkoista kauneimpia joululauluja.

Ei kommentteja: