tiistai 25. tammikuuta 2011

Ei kosketa puolustusmäärärahoihin

Hyvin on tiedossa, että maamme ennätysvelkaantumisen johdosta jotain on tehtävä, kun Kiviniemen vuoden hallituskin lähti alun alkuaan siitä, ettei mitään muuta tehdä kuin lisätään velkaa tänäkin vuonna 8 miljardia, kun pelätään kansan tuomiota vaaleissa. Mutta jos ei tällaisesta toiminnasta tule valtaapitäville vettä tupaan niin ei mistään. Timo Soinikin vaati keväällä uusia vaaleja, nyt on asioiden kuntoonlaittamisessa hukattu sitten kokonainen vuosi. Ei hyvä!

Leikkauslistoja on vaadittu, mutta niitä ei juurikaan ole esitetty. Lähes ainoa vähennyskohde on löydetty puolustusmäärärahoista ja niiden sovitusta 2% vuosikasvusta. Nykyiset vanhat puolueet eli kolme vielä suurimpina olevaa ovat tässä olleet liikuttavan yksimielisiä, vassarit tietysti säestämässä. Niinpä heidän johtajansa täällä Kankaanpäässä viikonvaidekierroksella arvosteli kovin sanoin Timo Soinia, joka ainoana on ryhdikkäästi asettunut puolustamaan puolustuslaitoksemme tarpeita sanoen PerusSuomalaisten vastustavan kaikkia puolustuskykymme heikennyksiä. Tähän on helppo yhtyä. Eikä tämä suinkaan merkitse perusturvasta tinkimistä kuten Arhinmäki kannatuslukujensa alamäessä yrittää pelotella meidän äänestäjiämme.

Ilomielellä on tämä puolueemme linjaus vastaanotettavissa. Kun emme ole hyväksymässä Nato-korttia, on meidän itse huolehdittava puolustuskyvystämme myöskin riittävän materiaaalin hankinnassa. Varuskuntien säilyttämisessä kaikki ovat liikuttavan yksimielisiä näin vaalien alla, koska niillä on suuri työllistäväkin vaikutus omalla alueellaan, niin kuin täällä Satakunnassa Huovinrinteen varuskunnalla Säkylässä ja Niinisalon varuskunnalla meillä Kankaanpäässä. Varusmiesikäluokkien pienentymisen vuoksihan on myös väläytelty varuskuntien lopettamisia.

Olen varusmiespalveluni suorittanut juuri Huovinrinteellä nimenomaan vähän etäämmällä kotoa, joten tunnen senkin alueen ja olen näin ollen kuninkaallisia porilaisia. Niinisalon varuskunta on tuonut tervetulleen lisänsä meidän paikkakuntamme elämään jo 75-vuoden ajan ja siitä on kynsin hampain pidettävä kiinni. Onhan se kyllä kehitettävien varuskuntien joukossa ja saanut viimeksi lisäyksenä lennokkitoiminnan kansainvälisen keskuksen kadottua etelän tuuliin Tuusulaan.

Uskonkin vaalien jälkeisissä halitusneuvotteluissa PerusSuomalaisten olevan varsin kiinnostuneita nimenomaan sisäministerin ja puolustusministerin palleista. Myöskin puolustusvaliokunnan ja mielellään sen puheenjohtajan paikka on mielissämme. Onhan se jo ainakin kaksi vaalikautta ollut satakuntalaisen keskustapuoluelaisen hallinnassa, harvoin kaksi kolmannetta, puoluetta vain vaalituloksen mukaisesti voisi vaikka vaihtaa.

Vaikka olemmekin rauhanomaisissa ja ystävällisissä suhteissa naapurimaittemme kanssa, ei puolustustamme saa päästää ennen talvi-sotaa vallinneeseen tilanteeseen, jossa sotaan lähdetiin melkein pelkästään lakkiin saadun kokardin ja aseena olevan kiväärin mallia Kajander turvin. Juuri hyvällä puolustuskyvyllä estämme kenenkään innostumasta hyökkäämään maahamme. Paras rauhan tae on valmistautuminen sotaan. Näin on asianlaita raadollisessa maailmassamme.

Ei kommentteja: